AdeY: Evolution, part II, Australia, 2018.

AdeY
The Censored Exhibition

AdeYn teokset puhuttelevat suoruudellaan ja huumorillaan. Kuvissa tanssijoiden alastomat kehot haastavat ihmisen tasapainon, voiman ja fysiikan.

AdeYn humoristisissa valokuvissa tanssijoiden alastomat kehot ovat asettuneet painovoimaa uhmaaviin akrobaattisiin asentoihin sekä erilaisia muodostelmia tuottaviin kasoihin. AdeY:n tavoitteena on vangita teoksiinsa niitä pieniä yhteiskunnallisen sorron, eristämisen, ahdistuksen ja masennuksen hetkiä, joilla on keskeinen rooli ihmisen olemassaolossa.

AdeY käyttää julkaisualustanaan Instagramia, joka on poistanut tämän teoksia palvelusta useita kertoja. Vaikka taiteilija on muokannut kuviaan alustan vaatimusten mukaisiksi, on hänen sosiaalisen median tilinsä suljettu toistuvasti sääntörikkomusten vuoksi. AdeY onkin kritisoinut Instagramia mainostajien miellyttämisestä, seksismistä ja homofobiasta. Miksi Instagram sallii kuvia, jotka seksualisoivat naisia, mutta ei salli kuvaa toisiaan halaavista miehistä, AdeY kysyy. Vaikka teoksessa on esillä alastomia kehoja, AdeY korostaa, että ne eivät siitä huolimatta ole seksuaalisia.

AdeYn (Ruotsi / Iso-Britannia, asuu Kööpenhaminassa) poikkitaiteellinen tausta on performanssissa, koreografiassa, nykytanssissa ja valokuvauksessa. AdeY suunnittelee valokuvateostensa muodon ja koreografian tanssijoiden kanssa, joiden elämäntarinat ja -tilanteet vaikuttavat teoksiin.

 

Näyttely on valittu Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilaan avoimessa haussa. Projekti-tila on tarkoitettu näyttelyille ja hankkeille, joissa valokuvaa tai muita linssipohjaisia medioita käytetään taiteen, nykytaiteen tai tutkimuksen välineenä. Tila esittelee kiinnostavia näyttelykokonaisuuksia sekä tuoreilta että vakiintuneemmilta tekijöiltä.

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

2.9.–11.10.2020
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy