AdeY: Evolution, part II, Australia, 2018.

AdeY
The Censored Exhibition

AdeYs verk gör intryck med sin direkthet och humor. På bilderna utmanar de nakna kropparna människans balans, kraft och fysik.

AdeY planerar formen och koreografin i sina verk tillsammans med dansarna. Verken påverkas av dansarnas livshistorier och situationer. Konstnären undersöker tillsammans med dansarna hur samhället definierar vilka vi är och hur vi tas emot. I sina verk fångar han in de små ögonblick av socialt förtryck, isolering, ångest och depression som har en central roll i människans existens.

AdeY publicerar sina verk på Instagram, som flera gånger har avlägsnat dem från sin tjänst. Trots att konstnären har bearbetat dem för att motsvara plattformens krav har hans konto på det sociala mediet upprepade gånger stängts på grund av förseelser mot reglerna. Konstnären har kritiserat Instagram för att behaga annonsörerna, för sexism och homofobi. AdeY frågar: Varför tillåter Instagram bilder som sexualiserar kvinnor, men inte en bild av två män som kramar varandra? AdeY understryker att även om verket visar nakna kroppar är de inte sexuella.

AdeYs (Sverige/Storbritannien, bor i Köpenhagen) tvärkonstnärliga bakgrund ligger i såväl performance, koreografi och modern dans som fotografi.

 

Utställningen har valts ut för projektrummet på Finlands fotografiska museum genom en öppen utlysning. Projektrummet är avsett för utställningar och projekt där fotografier eller andra linsbaserade medier används som redskap för konst, modern konst och forskning. Rummet presenterar intressanta utställningshelheter av både yngre och mer etablerade aktörer.

Finlands Fotografiska Museum
Projektrummet

Kabelfabriken, Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsinki

2.9.–11.10.2020
Adress
Kämp Galleria
Mikaelsgatan 1, 00100 Helsingfors
Se på kartan Kämp Galleria
Öppettider
må–fre 11–20, lö–sön 11–18
Biljetter
12/6/0 €
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.
Adress
Kabelfabriken
Kabelplatsen 3, G-trappan, 00180 Helsingfors
Se på kartan Kabelfabriken
Öppettider
ti–sö 11–18, ons 11–20
Biljetter
12/6/0 €
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.