Kuva: Lyy Raitala: Velloa, 2020.

Photofuss
Luontojamme – tulkintoja kansallisromantiikasta

Suomen valokuvataiteen museon Photofuss -nuortenryhmän näyttely Luontojamme – tulkintoja kansallisromantiikasta pohtii, mitä suomalaisuus nykypäivänä on. Sanana luonto viittaa sekä ihmisen luonteeseen sekä luonnonympäristöihin, joiden osasia näyttelyn teoksissa tutkitaan yhdessä ja erikseen, läheltä ja kaukaa. Teoksissa kritisoidaan ja ylistetään myyttejä, kyseenalaistetaan ja toteutetaan uskomuksia, mutta myös luodaan utopioita ja tarkastellaan kokonaisuuksia niiden ansaitsemalla rakkaudella.

Näyttely on moniulotteinen kokonaisuus metsiä, niittyjä, rantoja, ja vuodenaikoja, luovuuden purkauksia, tuttuuden tunnetta, kokemuksia, työtä ja tarinoita. Kansallisromantiikka valikoitui aiheeksi ryhmän yhteisestä kiinnostuksesta suomalaisuutta ja sen ilmentymiä kohtaan. Todellisuuksiemme pienentyessä kotiseudun kokoiseksi, olemme olleet pakotettuja tarkastelemaan itseämme kansana ja määrittelemään uusiksi käsitteitä ja näkemyksiä. Kuka on tämän ajan Aino tai Tapio ja millaisessa maailmassa he elävät?

Luontojamme – tulkintoja kansallisromantiikasta -näyttelyssä ovat mukana Photofuss-ryhmän jäsenistä Lotta Böhm, Rami Farooq, Emilia Kärkäs, Milja Laakso, Ida Maijala, Teemu Nurmivuori, Sanna Nykänen, Lyy Raitala, Selma af Schultén, Tiia Schwartz, Elle Sumelius, Gülen Topaloglou, Matias Uusinoka ja Sofia Vuorenmaa. Näyttelyn järjestämisessä ovat olleet mukana myös ryhmän koordinaattori Kataja Ekholm sekä jäsenet Tuukka Jaromaa ja Ansa Matikainen.

 

Photofuss on Suomen valokuvataiteen museon nuortenryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea ja toteuttaa valokuvakulttuurin ilmiöitä kollektiivisen työskentelyn kautta. Ryhmän toiminta pohjaa kokeellisuuteen ja tutkimiseen, ja sitä ohjaavat ryhmän sisäiset ideat ja mielenkiinnon kohteet. Photofuss suunnittelee ja tuottaa omat näyttelynsä. Ryhmä muodostetaan aina vuodeksi kerrallaan, ja siihen on joka syksy avoin haku.

Näyttelykokonaisuus on toteutettu yhteistyössä Suomen valokuvataiteen museon, Valokuvagalleria Hippolyten ja Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa. Kaikki kuvat ja tekstit on tuottanut Photofuss-ryhmä.

Hippolyte Korjaamo
Töölönkatu 51b, Helsinki
24.6.–18.7.2021
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy