Liisa Vääriskoski:

@munalissu

Kuva: Liisa Vääriskoski, 2020.

Liisa Vääriskoski:

@munalissu

K1
Kämp Galleria

Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki

20.8.2020–3.1.2021
Munalissu on mediataiteilija Liisa Vääriskosken pääosin Instagramissa toimiva feministinen alter ego ja taideprojekti, jossa toden ja fiktion välinen raja hämärtyy.

Impulsiivinen performanssihahmo ottaa oman tilan haltuun, nöyristelemättä. Viihde, kaupallisuus sekä poliittiset teemat kietoutuvat yhteen, usein absurdilla tai humoristisella tavalla. Munalissu kommentoi sosiaalisen median vaatimusta olla jatkuvasti läsnä, upea ja kiinnostava. Teoksissaan hän asettuu katseen kohteeksi, mutta on samalla itse niiden toimija. Hän varaa naiselle oikeuden päättää itse omasta kehostaan. Naisen elinvoimaisuuden esittäminen on osa hahmoa: omasta seksuaalienergiasta saa nauttia ilman historian leimaamaa häpeää. Hahmon instrumenttina Vääriskoski käyttää omaa kehoaan, mutta inspiraation lähteinä toimivat myös taiteilijan omat tunteet, arvot, haaveet sekä kokemusmaailma.

Liisa Vääriskoski (s. 1991) on helsinkiläinen taiteilija ja media-alan monitaitaja. Munalissu on yksi taiteilijan tavoista toteuttaa itseään ja kommentoida maailmaa sekä visuaalista kulttuuria.

K1
Kämp Galleria

Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki

20.8.2020–3.1.2021