Taskualbumit

Taskualbumit-projekti, Suomen valokuvataiteen museo. Kuvaaja ei tiedossa / fotograf okänd / photographer unknown.

Taskualbumit

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

3.2.–9.4.2017
Teoskuvia
Suomen valokuvataiteen museo toteutti keväällä 2016 yhteistyössä Helsingin yliopiston museologian oppiaineen ja Poliittisen valokuvan festivaalin kanssa hankkeen, jossa tallennettiin hiljattain Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden valokuvia, sekä kuviin liittyviä muistoja ja tarinoita. 

Kuvien lahjoittajia pyydettiin valitsemaan matkapuhelimiltaan 5–10 heille itselle tärkeintä valokuvaa. Usein kuvista muodostui tarina, joka kertoi kotimaasta, vaikeasta pakomatkasta Euroopan halki ja Suomeen liittyvistä toiveista ja unelmista. Valokuvat kertovat vastaanottokeskuksissa turvapaikkapäätöstä odottavien ihmisten historiasta ja uudesta arjesta Suomessa.

Kuvien luovutustilanteissa tehdyistä haastatteluista kertyi noin kymmenen tuntia materiaalia. Hankkeessa työskennellyt irakilainen Ahmed Alalousi leikkasi materiaalista videokoosteen, jolla lahjoittajat kertovat heille tärkeistä kuvista. Alalousi on itsekin Suomeen syksyllä 2015 saapunut turvapaikanhakija, ja hän toimi hankkeessa tulkkina, valokuvaajana ja asiantuntijana.

Taskualbumit on esillä Valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa osana Poliittisen valokuvan festivaalia 3.2.9.4.2017.

 

Huom. Prosessi-tila toimii myös tapahtumatilana, jossa järjestetään museon työpajoja ja valokuvauskursseja. Tila suljettu valokuvakurssien ajan lauantaisin klo 12-15:
la 11.3. / la 25.3. / la 8.4. / la 22.4.

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

3.2.–9.4.2017
Teoskuvia