Anastasija Kuzmina: I Am Home, 2023.

Photofuss
Todellinen

Todellinen on näyttely, jossa sukelletaan todellisuuden pintaa syvemmälle, leikitään valokuvan rajoilla, puretaan esiin utopioita ja etsitään heijastuksista todellisuuksien yhtymäkohtia. Näyttelyn teoksia yhdistää pyrkimys käsitteellistää kokemustamme todellisuudesta. Realistinen, surrealistinen, abstrakti sekä minimalistinen muotokieli kutsuvat eri tavoin katsojan tulkitsemaan todellisuutta. Osassa töistä keskiössä on liike kohti vaihtoehtoisia näkemisen, kokemisen ja olemisen tapoja. Toiset teokset puolestaan tarkastelevat ympäröivää yhteiskuntaa ja pohtivat sen tilaa.  

Tekoälyn aikakaudella valokuvanäyttely myös kysyy: Onko tarkka piirtojälki lopputuloksessa todellisempi kuin alusta loppuun käsin tehty analoginen valokuva? Voiko olla valokuvaa ilman kameraa? Onko valokuvausprosessissa itsessään jotakin todellista? Osassa teoksissa prosessi on luettavissa vesirajana, happotahrana, sattumanvaraisina kuvioina tai käsin kirjoitettuna tekstinä, mutta jokaisen teoksen takaa löytyy valokuvaajan aktiivinen teko esittää todellisuus tietyssä valossa, pyrkimys elää todeksi oma sisäinen maailma. 

Näyttelyssä mukana ryhmän jäsenet: Oona Aleksia, Anastasija Kuzmina, Tuukka Jaromaa, Joona Möttö, Emilia Rautio, Jenni Sundqvist, Daryna Taushan, Rita Topaloglu, Karun Verma ja Yue Yu.

Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

 

Photofuss on Suomen valokuvataiteen museon nuortenryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea ja toteuttaa valokuvakulttuurin ilmiöitä kollektiivisen työskentelyn kautta. Ryhmä muodostetaan aina vuodeksi kerrallaan, ja siihen on joka syksy avoin haku. Vuonna 2022–23 ryhmän koordinaattorina on toiminut valokuvataiteilija Anni Hanén.

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila, 1. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, Helsinki

30.6.–27.8.2023
Teoskuvia

Tule ja koe
Oletko 18–30-vuotias ja kiinnostunut valokuvasta, visuaalisesta kulttuurista ja yhdessä tekemisestä? Tule mukaan Valokuvataiteen museon nuortenryhmä Photofussiin.
Tule ja koe
Täältä löydät lisätietoa käytännön asioista, jotka mahdollistavat sujuvan vierailun Suomen valokuvataiteen museon Kaapelitehtaan näyttelytiloissa.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy