Photofuss:

Viimeinen sukupolvi

Kuva: Ronja Tammenpää: Kuin kukaan ei katsoisi, 2019.

Photofuss:

Viimeinen sukupolvi

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

16.8.2019–19.1.2020
Teoskuvia
“Me olemme viimeinen sukupolvi, joka voi pysäyttää ilmastonmuutoksen”, todettiin Yhdistyneiden Kansakuntien viime vuoden lopussa järjestetyssä ilmastonmuutosta käsittelevässä kokouksessa. Suomen Valokuvataiteen museon nuorten valokuvaajien Photofuss-ryhmän valokuvanäyttely tutkii ympäristöön liittyviä kysymyksiä.

Me alle 26-vuotiaat nuoret olemme erityisen huolissamme siitä, sillä ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan radikaalisti juuri meidän ja jälkeläistemme tulevaisuuteen.

 

Ympäristö on kaikki oleva ympärillämme. Se on samaan aikaan fyysinen ja henkinen, yksityinen ja yhteinen kuin myös kulttuurisidonnainen ja universaali. Nyt yhteinen ympäristömme on vaarassa meidän ihmisten takia ja on tärkeää kysyä, mitä voimme tehdä sen pelastamiseksi.

 

Millainen on ympäristöystävällinen tapa elää? Miten oma tietoisuus ja ympäristötietoisuus kietoutuvat toisiinsa? Kuinka ympäristö vaikuttaa muistojen syntymiseen? Miltä näyttää viimeinen nuori sukupolvi? Mitä urbaanissa ympäristössä pidetään tärkeänä? Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään näyttelyn valokuvasarjoissa.

 

Photofuss on Suomen valokuvataiteen museon nuortenryhmä, jossa toimii kymmenkunta taiteesta ja kulttuurista kiinnostunutta 18–26-vuotiasta. Ryhmä muodostetaan vuodeksi kerrallaan, ja siihen on joka kevät avoin haku.

 

Näyttelyssä mukana ovat ryhmän jäsenet Vladislav Bakanov, Iris Blauberg, Sonja Hyytiäinen, Oona Markkanen, Elle Sumelius, Oksana Lebedeva ja Ronja Tammenpää. Mukana näyttelyn organisoimisessa on ollut myös ryhmän koordinaattori Heikki Heinonen. Näyttely on ollut aiemmin esillä touko-kesäkuussa 2019 Kalastaman Vapaakaupungin olohuoneessa kauppakeskus REDIssä.

 

Näyttelytila on ajoittain myös työpaja-, luento- ja kurssitoiminnan käytössä, jolloin näyttelyyn pääsy ei ole mahdollista. Olethan yhteydessä lipunmyyntiin workshop@fmp.fi, jos suunnittelet omatoimista ryhmäkäyntiä näyttelyyn.

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

16.8.2019–19.1.2020
Teoskuvia
Osoite
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
10/5/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kämp Galleria
Pohjoisesplanadi 33, 00100 Helsinki
Aukioloajat
ma–su klo 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy