Yhden kuvan manifesti

Maija Tammi: Ouroboros, 2019.

Yhden kuvan manifesti

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

13.9.–17.11.2019
Teoskuvia

Yhden kuvan manifestissa valokuvataiteilijat Marja Pirilä (s.1957), Harri Pälviranta (s.1971), Maija Annikki Savolainen (s.1980) ja Maija Tammi (s.1985) haastavat sekä omaa tapaansa tehdä taidetta että valokuva-alan käytäntöjä. Näyttelyssä kukin taiteilija asettaa esille yhden itsenäisen kuvallisen teoksen, jota eivät tue laajat tekstit eivätkä rinnakkaiset teokset samalta tekijältä. Tavoitteena on kutsua pysähtymään yhden kuvan äärelle katsomaan hitaasti.

Näyttely on kuvallinen kommentti nykyvalokuvataiteen käytäntöihin. Yhden kuvan manifesti painottaa sarjallisuutta juhlivassa ajassa yhden kuvan merkityksellisyyttä. Manifestin tarkoituksena on myös herättää pohtimaan, säätelevätkö kilpailujen, festivaalien ja apurahahakujen parametrit valokuvateosten muotoa ja olemassaoloa.

Näyttelytilassa on teosten lisäksi esillä manifesti ja taiteilijoiden haastattelu. Neljällä taiteilijalla on näyttelyyn hyvin erilaiset lähtökohdat, eikä lopullinen toteutus ole ristiriidaton. Marraskuun jälkeen näyttely suuntaa ulkomaille. Tulevissa näyttelyissä manifestin kirjoittajat kutsuvat paikallisen taitelijan tekemään näyttelyyn manifestin mukaisen teoksen.

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

13.9.–17.11.2019
Teoskuvia