Iiu Susiraja:

En stilren vardag

Iiu Susiraja: Luuta, sarjasta Hyvä käytös, 2010

Iiu Susiraja:

En stilren vardag

Finlands Fotografiska Museum
Projektrummet

Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsinki

14.1.–6.2.2011
Bilder

På de utställda fotografierna bryts vardagens normer genom sällsamma kombinationer och ett självsvåldigt sätt att utnyttja de bekanta föremålen. En människokropp och en kvast, en klädgalge eller matbestick får nya roller i förhållande till varandra. Redan konstnärens gestalt som förekommer i egenskap av sig själv på bilderna ifrågasätter oskrivna regler som verkar förutsätta att alla människor kan stöpas i samma form. Utställningen är med konstnärens ord ett ode till byfånarna, som inte låter regler och normer begränsa livet.

KONSTNÄRSTRÄFF: Iiu Susiraja berättar om utställningen (på finska) söndagen 6.2 kl. 14. Inträdesavgift till museet.

Iiu Susirajas verk kommer också att finnas på utställningen Alice i underlandet, som kurateras och produceras av Finlands fotografiska museum i Åbo, kulturhuvudstad år 2011. Utställningen äger rum i den nya kulturarenan Logomo 16.1-18.12.2011. Mera om utställningen Alice i underlandet på museets webbplats: www.valokuvataiteenmuseo.fi/sv.

 

Alice-vardagsrummet i Processen 14.1. - 6.3.2011

Man kan också uppleva stämningen och atmosfären i Alice i underlandet i processrummet på Finlands fotografiska museum, som är inrett som ett mysigt vardagsrum för Alice. Där kan man ta igen sig på en soffa och läsa litteratur och utställningsbroschyrer om Alice i underlandet samt titta på Anneli Nygrens verk Pyykki-teos (Tvätt-verket) i tv. Även ett verk av Iiu Susiraja, Al dente (2010) finns i vardagsrummet.

Finlands Fotografiska Museum
Projektrummet

Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsinki

14.1.–6.2.2011
Bilder