Luovan valokuvauksen keskus

Kuva: Luovan valokuvauksen keskus

Luovan valokuvauksen keskus toteutti SNAP-kesäleirejä ja työpajoja eri ikäisille lapsille ja nuorille. Toiminnan keskiössä oli muun muassa sosiaalisen ympäristön omaehtoinen tarkastelu erityisesti arjen näkökulmasta. Työpajoissa osallistujat pääsivät kuvaamaan niin neulanreikäkameroilla kuin tekemään muotokuvia valokuvastudion kenttäversiossa. Osassa työpajoja otettiin haltuun kaupunkitilaa eri muodoin ja toteutettiin ulostuloja myös reaaliajassa.


 

Mitä & missä?:  Valokuvaleirejä ja työpajoja eri ikäisille lapsille ja nuorille sekä eri kohderyhmille.
Pinhole -GENERATION: Paikan ja  sen kokemuksen tutkimista valokuvan keinoin. Sama sijainti kuvataan sekä neulanreikä- että kännykkäkuvana sekä perehtyminen Rune Snellmanin retrospektioon.

Mun elämä -projekti: Säynät- Muuratsalon ja Lehtisaaren alueella järjestettävä tämänpäivän" kaupunkisaaristolaisuutta" nuorten näkökulmasta kartoittava työpaja.

Fantasia -Studio:  Kenttäversiona toteutettava valokuvastudio, maskeeraus ja puvustus "asema", jossa lapset rakentavat ammattilaisten avustamana itselleen fantasia -identiteetin. Fantasiamuotokuvat yhdistetään niitä vastaaviin unelmataustoihin. Lasten luonnehdinnat ja perustelut mielikuvitusidentiteeteistä taltioidaan.

KESÄLEIRIT. Maakunnaliset valokuvailmaisun "popup -työpajat".

Valon kaupunki. Työpajassa siirrytään kaupunkitilaan. HIP HOP, toteutetaan flash mob –tyyliin niin että lopputulos voidaan projisoida “samantien"; spontaanit dokumentaatiot ("Valokuva-Sprint")

Street -meininki. Visuaalisen osallisuuden nuorisotyöpajat, joissa argumentoidaan kuvien avulla oma kokemus Jyväskylästä. Mahdollisuus laittaa erisukupolvia vuoropuheluun, joka osaltaan rikastuttaisi myös lasten osuutta.
 

Osallistujat: Työpajakohtaisesti vaihdellen alakouluikäisistä lukiolaisiin
 

Työpajakoordinaattori: Marko Hämäläinen, Keski-Suomen läänintaiteilija, marko.hamalainen@taike.fi

Yhteistyökumppanit: Kaupungin nuorisotoimi, grafiikkakeskus, JAO, Kaupunginteatteri, JY/OKL Jyväskylän Taidemuseo,  TAIKE, Valon kaupunki, Saarijärven kaupunki
 

Lisätiedot: Kimmo Lehtonen, p. 040 7014047, kimmo@kimmolehtonen.fi sekä Mikko Auerniitty, p. 0405777951, mikko.auerniitty@gmail.com

Luovan valokuvauksen keskus ry perustettiin Jyväskylässä toukokuussa 1989. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää valokuvataiteen tunnetuksi tekemistä ja harrastusta, parantaa valokuvaajien yhteisiä toimintaedellytyksiä ja pitää yllä yhteyksiä sekä kotimaisiin että kansainvälisiin alan taiteilijoihin ja instituutioihin. www.ccp.fi

Info
Mikä minulle on tärkeää ja mihin haluan vaikuttaa? Valokuvataiteen museon ja alueellisten valokuvakeskusten yhteishanke toi lasten ja nuorten mielipiteet ja unelmat kuvina julkisiin tiloihin ympäri Suomea. Hanke huipentui 10.–18.11.2018 valtakunnalliseen lasten ja nuorten valokuvafestivaaliin. Hankkeen rahoitti Suomen Kulttuurirahasto.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy