Taidetestaajat

Maailman suurin taidearviointi on nyt käynnissä!

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Toiminta tavoittaa vuosittain yli 65 000 henkeä, kaikista Suomen kunnista. Toiminnan ydintavoitteena on tarjota nuorille taide-elämyksiä ja työkaluja muodostaa kokemuksestaan perusteltu mielipide. Mitä mieltä he ovat kokemastaan? Lähtisivätkö he uudelleen?

Valokuvataiteen museo on vuonna 2024 yksi lukuisista Taidetestaajat -organisaatioista ja tarjoaa 900 nuorelle toiminnallisia Taidetestaajat -kierroksia, joilla nautitaan valokuvan taiasta ja keskustellaan kuvista. Kierrosten aikana tutustutaan Poliittisen valokuvan festivaali 2024 Diagnoosi -näyttelyyn ja museon pysyvään Etsin-näyttelyyn.

Taidetestaajat-toimintaa tuottaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Toiminta käynnistyi Suomen Kulttuurirahaston aloitteesta. Hankkeen rahoittajina toimivat myös Svenska kulturfonden sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Taidetestaajia Valokuvataiteen museon Piktorialismi - valokuvataiteen synty -näyttelyssä 2022. Kuva: Virve Laustela, Suomen valokuvataiteen museo

Muualla verkossa

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy