Valokuva yhdistää

Amatörfotografklubbenin jäseniä Kauppatorilla (1964, valokuvaaja tuntematon) ja instagram-miitti Berliinissä (2014, Meri Kukkavaara). Suomen valokuvataiteen museo.

Valokuva yhdistää -hanke ja videosarja esittelee valokuva-alan eri näkökulmia aina filmikuvien vedostuksesta drone-kuvaukseen. Hanke tiivistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja mahdollistaa uusia kumppanuuksia. Sarja lyhytdokumentteja suunnitellaan yhdessä kahdeksan kumppaniyhteisön kanssa.

Suomen valokuvataiteen museo toteuttaa 2020–2021 Valokuva yhdistää -hankkeen, jossa yhdessä suomalaisten valokuva-alan yhteisöjen kanssa suunnitellaan ja toteutetaan sarja lyhytdokumentteja. Dokumentit kuvaavat monipuolisesti valokuvakulttuurin ilmiöitä, valokuvan ympärille muodostuneita yhteisöjä sekä niiden edustamia valokuvaajaidentiteettejä.

Hankkeen kumppaniyhteisöt edustavat suomalaista valokuvakenttää laaja-alaisesti. Suomen Pimiötaiteilijat, Suomen valokuvahistoriallinen yhdistys ja Kuvassa ry pitävät yllä elävää yhteyttä valokuvan varhaishistoriaan. Amatörfotografklubben ja Suomen luonnonvalokuvaajat sekä värivedostusosuuskunta Värinä edustavat uudistuvan perinteen pitkää jatkumoa, kun taas Instagram-kuvaajien yhteisö Igers Helsinki ja drone-kuvaukseen keskittyvä Ilmakuvaajat toimivat valokuvan uusimpien teknologioiden rajapinnoilla. 

Hankkeen lopuksi Valokuvataiteen museo järjestää vertaisoppimistapahtuman, jossa valokuvayhteisöt jakavat osaamistaan luentojen ja työpajojen muodossa.

Valokuva yhdistää -hanke vahvistaa museon olemassa olevia kumppanuuksia ja solmii uusia yhteyksiä valokuva-alan runsaaseen ja elinvoimaiseen kenttään. Tärkeänä ulottuvuutena on myös se, että alan toimijat pääsevät kohtaamaan toisensa ja jakamaan tietoa.

Valokuva yhdistää -hankkeeseen olemme saaneet avustusta Museovirastolta.

 

Työryhmän yhteystiedot:

Anni Wallenius
intendentti, kokoelmat
041 4406 387
anni.wallenius@fmp.fi

Max Fritze
amanuenssi, kokoelmat
max.fritze@fmp.fi
050 347 1475

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy