Helsinki-päivä Kaapelimuseoissa

Tervetuloa juhlistamaan Helsinkiä Kaapelimuseoihin klo 11-17. Näyttelyihin vapaa pääsy! 

Kolmen museon näyttelyistä löytyy nähtävää moneen makuun ja lisäksi päivän ohjelmassa on niin opastuksia, askartelua kuin lastenteatteriesitys. Lisäksi Hotelli- ja ravintolamuseossa palvelee kahvila ja kirjatori. 

 

Suomen Valokuvataiteen museo 

Tuunaa oma näyttelyjulisteesi non-stop -paja. Prosessi-tilassa.   

Opastus näyttelyihin klo 13–14. Esillä Maija Tammen näyttely Empatiakone; Roza Ahmadin, Coyote Parkin, Iida Valmén näyttely Kehosi muuttaa kaiken sekä museon historian ensimmäinen pysyvä näyttely Etsin

Maija Tammen näyttelyssä Empatiakone pohditaan, miksi tunteita tulee kuunnella ja ymmärtää, mutta miksi niihin ei kannata täysin luottaa. Kaapelitehtaan uudessa galleriatilassa esillä Roza Ahmadin, Coyote Parkin, Iida Valmén näyttely Kehosi muuttaa kaiken, joka tarkastelee jaetun vastarinnan iloa sekä trans- ja queeridentieettien suhdetta valokuvaan. Etsin on Valokuvataiteen museon ensimmäinen pysyvä näyttely. Maailmassa otetaan satoja miljoonia valokuvia joka päivä. Miksi ja miten valokuvat saavat meidät tuntemaan ja toimimaan? 

 

Teatterimuseo 

Potkuri Ensemble esittää: “Utu ja Myrsky Linnunradalla” klo 16, kesto n. 45 minuuttia 

Näyttelyt klo 11–16: Tarpeisto pääroolissa, Everybody Dance!  
Klo 14 – 16: Arkadia-teatteri 

Everybody Dance! on näyttely tanssimisen riemusta. Tule muistelemaan takavuosien hittitansseja ja luomaan uusia! Tarpeisto pääroolissa -näyttelyssä pääset herkuttelemaan tarpeistolla ja tutustumaan tarpeistonvalmistajien taidonnäytteisiin. Arkadia-teatterin pukuhuoneessa voit vaihtaa roolia tai hypätä pukusuunnittelijan tai valomestarin kenkiin. Esiripun avautuessa paikka näyttämöllä on vapaa! 

Huom: Arkadia avautuu vasta klo 14! 

Potkuri Ensemble: “Utu ja Myrsky Linnunradalla”  

Utu ja Myrsky asuvat Majakkasaarella Pasi-papukaijan kanssa. Eräänä iltana saarelta löytyy jotain ennennäkemättömän ainutlaatuista: tähtien päiväkodista tipahtanut Tähti! Utu ja Myrsky lähtevät palauttamaan Tähteä takaisin Linnunradalle, ja siitä alkaa seikkailu!  

Utu ja Myrsky Linnunradalla on Potkuri Ensemblen toteuttama koko perheen osallistava ja humoristinen esitys pelkojen voittamisesta ja tuntemattoman kohtaamisesta.  

Kesto n. 45 minuuttia. Ikäsuositus 4–10 vuotta.   

Lippuvaraukset: https://www.teatterimuseo.fi/fi/Verkkokauppa/92/Utu-ja-Myrsky-Linnunradalla 

 

Hotelli- ja ravintolamuseo  

Opastukset 12.00 ja 14.00, kesto noin 30 minuuttia: Kupillinen kahvia - Kahvilakulttuuria Helsingissä. Opastukset toteutetaan yhteistyössä Ekbergin kanssa. 

Askartele synttärikortti Helsingille, klo 12-16: Suunnittele ja askartele makein kortti syntymäpäiväsankarin kunniaksi. Paja soveltuu kaikenikäisille askartelijoille. 

Kahvila  

Kirjatori: myynnissä ravintolahistoriaan ja ruoka- ja huomahistoriaan liittyvää kirjallisuutta 

Näyttelyt: Makuasioita, Food Tattoo 

Moniaistinen Makuasioita-näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin, mitä se on, mistä ja miten se rakentuu ja muokkautuu ja ketkä siihen vaikuttavat. FOOD TATTOO – Lentävä karjalanpiirakka ja muita ruokatatuointeja nostaa valokeilaan erilaisia ruoka- ja juoma-aiheisia tatuointeja ja tarinoita niiden taustalla. 

Kaapelimuseot
12.6.2023 klo 11–17
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy