Kansainvälinen museopäivä Kaapelimuseoissa

Lauantaina 18.5. klo 11–18 
Ilmainen sisäänpääsy koko päivän 

Kansainvälistä museopäivää vietetään eri puolilla maailmaa torstaina 18. toukokuuta. Museopäivää juhlitaan tietysti myös Kaapelimuseoissa. Kolmen museon näyttelyistä löytyy nähtävää ja koettavaa moneen makuun. Lisäksi päivän aikana voi tutustua Hotelli- ja ravintolamuseon tietopalveluun, kokeilla pimiötyöskentelyä Suomen valokuvataiteen museossa tai nousta Teatterimuseon näyttämölle! 
 

Suomen valokuvataiteen museossa (1. & 0. krs)

Suomen valokuvataiteen museossa voit tutustua pysyvään Etsin-näyttelyyn. Maailmassa otetaan satoja miljoonia valokuvia joka päivä. Miksi ja miten valokuvat saavat meidät tuntemaan ja toimimaan? Galleriatilassa esillä näyttely Näkisinkö värit eri tavalla?  

Klo 12–15 käynnissä oleva Non-stop pimiöpaja tarjoaa mahdollisuuden kokea pimiötyöskentelyn taika. Tule tekemään fotogrammeja eli valokuvia ilman kameraa, mukaan tarvitset vain uteliaan mielen. Paja sisältää ohjauksen työskentelyyn sekä tarvittavat materiaalit ja välineet. Uusia osallistujia mahtuu mukaan työskentelemään aina, kun tilaa vapautuu. Pajaa suositellaan yli 5-vuotiaille. Alle 10-vuotiaat ovat tervetulleita osallistumaan aikuisen seurassa. 

 

Teatterimuseossa (2 krs.)

Teatterimuseon Kolmas soitto on näyttely esittävistä taiteista ja esityksen valmistumisesta. Näyttelyssä voit kulkea matkan ideasta esitykseksi ja nähdä mitä kaikkea siinä välillä tapahtuu. Studiossa ja Maneesissa on esillä valosuunnittelija ja visualisti Mikki Kuntun valokuvanäyttely Lucid Dreams. Ohjaaja Tiina Puumalaisen ja skenografi Teppo Järvisen Synnyt / Origins -näyttelyssä voit seurata työparin suunnitteluprosessia ja tutustua heidän yhdessä toteuttamiinsa teoksiin.  

Arkadia-teatterissa voit vapauttaa oman luovuutesi ja hypätä näyttelijän, ohjaajan, puku-, valo- tai äänisuunnittelijan kenkiin. Näyttämön takaisessa pukuhuoneessa voit vaihtaa roolia ja pukeutua unelmien sankariksi, primadonnaksi tai vaikka tiikeriksi. Esiripun avautuessa paikka valokiilassa on vapaa! Arkadiasta löytyy myös teatterinukkeja kokeiltavaksi. 

 

Hotelli- ja ravintolamuseossa (3 krs.)

Onko jotain, mitä olet aina halunnut tietää Suomen ruokahistoriasta, menneiden vuosikymmenten ravintoloista ja hotelleista tai vaikka Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmista? Hotelli- ja ravintolamuseon tietopalveluun on kansainvälisenä museopäivänä avoimet ovet kello 12–15. Museon amanuenssit vastaavat lyhyisiin tiedusteluihin ruokahistoriasta sekä ruoka- ja juomakulttuurista. Tule rohkeasti esittämään kysymyksesi ja kurkista samalla museon kulisseihin! 

Samalla voit tutustua museon näyttelyihin: Makuasioita vie paikkoihin, joissa ruoka- ja juomakulttuuria rakennetaan, Tehtaan tekemää ruokaa tutustuttaa kotimaisiin elintarvikkeisiin ja Teerenpeliä 30 vuotta -pienoisnäyttely juhlistaa Teerenpeli yhtiöiden juhlavuotta. 

 

Kaapelimuseot
Kaapeliaukio 3, Helsinki
18.5.2024 klo 11–18
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy