Taiteiden yö Kaapelimuseoissa

Kaapelimuseot kutsuvat Taiteiden yön juhlakansaa viettämään iltaa kolmen erilaisen museon yhteensä seitsemässä näyttelyssä! Paitsi näkökulmia valokuvaan, esittäviin taiteisiin ja ruoka- ja juomakulttuuriin, tarjolla on mm. opastuksia, työpaja ja avoimet harjoitukset. Kaapelimuseoihin – Hotelli- ja ravintolamuseoon, Suomen valokuvataiteen museoon ja Teatterimuseoon – on vapaa pääsy Taiteiden yön iltana klo 17–21.

 

SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEOSSA


Näyttelyt Agnès Varda – ensimmäinen elämäni ja Valokuvan paradokseja
Opastukset näyttelyihin: klo 18 ja klo 19
Ensimmäinen elämäni esittelee näkemyksellisen, humoristisen ja herkän valokuvaajan, jonka kuvat ennakoivat hänen pitkää uraansa elokuvantekijänä. Valokuvan paradokseja -näyttelyssä pohditaan valokuviin liittyviä odotuksia ja käsityksiä. Näyttely on kokoelma tutkimuksellisia projekteja, jotka haastavat ”valokuvallisuuden ajatusta”.

 

TEATTERIMUSEOSSA


Näyttelyt Arkadia-teatteri, ”Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!” ja Syvää liikettä
Arkadian näyttämö ja pukuhuone avoinna kävijöiden omille esityksille
Lyhyet tietoiskuopastukset näyttelyihin klo 17.30, 19.30 ja 20.30. Residenssitaiteilija Venla Ilona Blomin Woman Machine -teoksen avoimet harjoitukset klo 18–19.
Teatterimuseon näyttelyt kutsuvat tutustumaan teatteriin ja tanssiin. “Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!” juhlii 150-vuotiasta Suomen Kansallisteatteria. Syvää liikettä johdattaa suomalaisen nykytanssin kansainväliseen historiaan. Arkadia-teatterissa voit ensin matkata teatterihistoriaan ja astua sitten pukuhuoneen kautta näyttämölle oman, ainutkertaisen esityksesi tähdeksi.

 

HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEOSSA


Näyttelyt Makuasioita ja Tiistaitarjotin ja perjantaipullo.
Lempiruokasi-non-stop-työpaja lapsille klo 17–20 ja Limubaari.
Hotelli- ja ravintolamuseon Makuasioita-näyttelyssä tarjoillaan näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin. Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttely vie värikkäiden ruokakuvien avulla makumatkalle 1970-luvulle.

Kaapelimuseot
18.8.2022 klo 17–21
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
12/6/0 €
16/6/0 € alkaen 13.10.
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy