Tuo vuonna 2022 syntynyt helsinkiläinen vauvasi museoon toukokuussa

Helsinkiläiset vuonna 2022 syntyneet vauvat ovat toukokuussa tervetulleita Suomen valokuvataiteen museoon osana Kulttuurin kummilapset -hanketta. Museossa järjestetään viitenä toukokuun maanantaina työpaja helsinkiläisille vuonna 2022 syntyneille vauvoille ja heidän vanhemmilleen tai läheisille aikuisille.

Valoisa muisto -työpajassa pohdimme valokuvan ominaisuutta tallentaa meille tärkeät muistot ja rakentaa yhteyttä läheisiimme. Kuvaamme yhdessä museon Polaroid-kameroilla ja omillä kännyköillämme ja tutustumme toisiin vauvoihin sekä heidän läheisiinsä valokuvauksen avulla. Kohtaamisestä jää muistoksi muistolaatikko, jossa vauvasta ja aikuisesta pajassa otettu kuva. Mikä merkitys valokuvilla on lapsen kasvaessa? Miten lapsia ja perheitä on kuvattu ja mitä tilanteita ja hetkiä itse haluaisit tallentaa? 

Valoisa muisto -pajan ohjaa Valokuvataiteen museon opas ja työpajaohjaaja Anna-Maija Kesonen.

Yhden pajan kesto on 45min ja pajoja järjestetään viitenä maanantaina toukokuussa museon Prosessi-tilassa klo 9:15-15.

Ilmoittaudu pajaan Kulttuurin kummilapset -verkkosivulla!

Pajapäivät: 2.5, 9.5, 16.5, 23.5, 30.5

Hanki vauvallesi 7 vuoden ilmaisjäsenyys kulttuuritapahtumiin!
https://kummilapset.hel.fi/home

 

Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille lapsiperheille. Jokaisella vuodesta 2020 eteenpäin Helsingissä syntyvällä lapsella on kummina oma kulttuuritoimija, joka kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen kummilasten kehitysvaiheen mukaan räätälöityyn kulttuuritapahtumaan. Tapahtumat ovat maksuttomia, ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.   

Vuonna 2022 syntyvien lasten kummeina aloittavat Kaapelitehtaalla ja Suvilahdessa toimivat Tanssin talo, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Teatterimuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Tanssiteatteri Hurjaruuth sekä Hotelli- ja ravintolamuseo. Kummilapset perheineen pääsevät viettämään ikimuistoisia hetkiä tanssin, sirkuksen, valokuvataiteen ja ruokakulttuurin parissa.   

 

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy