Jätkäsaaren peruskoululaisten valokuvanäyttely avautuu keskiviikkona 1.6. klo 9:00 Ruoholahden Länsilinkissä

kuvabaana.jpg

Mitä valokuvia tai viestejä haluaisit nähdä kaupunkitilassa? Entä millaisia kuvia syntyy sanoista tai millaisia sanoja kuvat tuottavat? 

Kuvabaana on Suomen valokuvataiteen museon ja Jätkäsaaren peruskoulun oppilaiden valokuvanäyttely Baanan länsipäässä, Ruoholahden Länsilinkissä.

Näyttelyn avajaiset järjestetään keskiviikkona 1.6. klo 9–10 Länsilinkin alikulussa Ruoholahdessa. Paikalla on näyttelyprosessissa mukana olleita oppilaita ja opettajia sekä museon työryhmän jäseniä. 

Yli 100 oppilasta osallistui museon työpajoihin keväällä 2022 sekä kuvasi itsenäisesti opettajan johdolla. Työskentely sisälsi valokuvaamisen lisäksi kirjoittamista ja keskusteluja valokuvien äärellä. Lisäksi luokat ovat poimineet näyttelyyn kuvia Valokuvataiteen museon kokoelmista. 

Jokainen luokka valitsi työskentelylleen omat teemasanat: 7-luokkalaiset kuvasivat teemoista peilit, viikset ja sairaalat, 5–6-luokkalaiset teemoista kesä ja kukat, ja 3-luokkalaiset teemoista rauha ja turvallisuus. Länsilinkin pylväissä on esillä runsas kattaus aiheiden pohjalta kuvattuja valokuvia.  

”Vaikka lapset ja nuoret kuvaavat enemmän kuin koskaan aikaisemmin, tarvitsevat he ohjausta visuaalisessa kulttuurikasvatuksessa, jossa keskeisessä roolissa ovat katsominen, näyttäminen, kuvien tekeminen, niiden tulkitseminen, arvottaminen ja kuvitteleminen. Tässä hankkeessa lapset ja nuoret nähdään taiteentekijöinä ja aktiivisina toimijoina suhteessa omaan lähiympäristöönsä ja sen viihtyvyyteen. Näyttelyn myötä lasten ja nuorten oma kuvakulttuuri saa näkyvän ja pitkäkestoisen paikan kaupunkitilassa”, sanoo Valokuvataiteen museon yleisötyön intendentti Erja Salo.  

Länsilinkki on Suomen valokuvataiteen museon kokoelmien ja yleisötyön näyttelypaikka kaupunkitilassa. Näyttelyssä esillä olevat kokoelmakuvat on poimittu Finna-palvelusta, josta löytyy jo yli 2000 kuvaa Valokuvataiteen museon kokoelmista.

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy