Tero Puha:

Autopsy of Love

Tero Puha: Silence, sarjasta Autopsy of Love, 2002.

Tero Puha:

Autopsy of Love

Suomen valokuvataiteen museo
Valokuvataiteen museo

Kaapelitehdas,

28.6.–11.8.2002
Teoskuvia
Tero Puhan näyttely Autopsy of Love on poeettinen tutkielma rakkauden ongelmasta, vieraantumisesta, kehokuvaan liittyvistä pakkomielteistä ja miehenä olemisen vaikeudesta.

Näyttely peilaa taiteilijan henkilökohtaisia kokemuksia, ajatuksia ja maailmankuvaa muuntuen katsojan edessä yleisemmäksi tutkimukseksi ihmisenä olemisen problematiikasta. Studiossa kuvatut kehokuvat esittäytyvät eräänlaisina omakuvina. Kehokuvien pareina näyttelyssä nähdään mm. lihakukkatutkielmia (lihasta rakennettuja kukkia). Näissä sommittelultaan pelkistetyissä kuvissa mallien asennot, katseet ja valaistus ja voimakas värimaailma kantavat merkityksiä ja luovat jännitteitä. Ne toimivat johdattimina tarinaan, jonka katsoja voi ottaa vastaan omasta näkökulmastaan. 14 kuvaa sisältävä näyttelykokonaisuus koostuu suurikokoisista mustavalko- ja värivalokuvista.

 

Rakkaus on yksinkertaista, minulle kerrottiin. Mutta eihän se niin ole. Kukaan ei tiedä miten paljon itseltäni rakkaudessa vaadin eikä kukaan tiedä miten paljon toiselta odotan. Koska kukaan ei ole juuri sellainen kuin haluan, en suostu rakastamaan ketään eikä kukaan rakasta minua. Mutta - voin tehdä päätöksen ja yrittää rakentaa omasta kehostani rakkauteni ja intohimoni kohteen. Voin säilyttää kontrollin. Kun fyysisyys vuoroin syttyy ja sammuu olen siihen varautunut. Voin näyttäytyä juuri oikeassa kulmassa, oikeassa valaistuksessa ja hetken uskoa että rakkaus on todella olemassa. -Tero Puha

 

Suomen valokuvataiteen museo
Valokuvataiteen museo

Kaapelitehdas,

28.6.–11.8.2002
Teoskuvia