Elis Hoffman, sarjasta / från serien / from the series Fading.

Elis Hoffman
Fading

”Mikä ohjaa meitä elämässä? Eikö tapamme reagoida elämän tapahtumiin muokkaa muistoja ja olemassaolomme enemmän kuin nuo tapahtumat itsessään? Tuo kysymys oli mielessäni kun aloitin projektin. Kuvasin tapahtumista jääneitä jälkiä ja niiden vaikutusta eri ihmisten elämässä. Ajan myötä ymmärsin, että olin kuvaamassa elämän haurautta ja sitä minkä me jätämme jälkeemme.”
– Elis Hoffman

Elis Hoffman valokuvasi Fading-sarjan viiden kesän aikana vuosina 2010–2014 pienissä taajamissa eri puolilla Ruotsia. Hän etsiytyi paikkoihin joissa ei ollut aikaisemmin käynyt ja tapasi ihmisiä jotka olivat hänelle ennestään vieraita. Kohtaamiset Hoffman tallensi valokuviin, joista välittyy kuvattujen herkkyys ja haavoittuvuus, sekä valokuvaajan vilpitön uteliaisuus elämää kohtaan. Hoffman tarkastelee elämän varjopuolta vailla pelkoa ja ennakkoluuloja, ja avaa myös kuvien katsojalle mahdollisuuden samaan.

Valokuvat kertovat menetyksestä, luopumisen tuskasta ja niistä jäännöksistä jotka elämän sammuttua jäävät jäljelle, hauraista muistikuvista ja hetkistä jotka livahtavat ohi kuin aamusumu kesäisellä niityllä. Ihmiset, eläimet ja kasvikunta ovat niissä yhtä, saman katoavan elämänvoiman ilmentymiä. Kaikki on muutoksen tilassa, me olemme vain hetken tässä.

 

Elis Hoffman (s. 1979) asuu ja työskentelee Tukholmassa. Hän on toiminut freelance-valokuvaajana valmistuttuaan Nordic School of Photographystä vuonna 2007. Freelance-töiden ohella hän työstää näyttelyitä ja kirjaprojekteja. Hoffman voitti uutiskuvatoimisto TT:n Grand Award -palkinnon vuonna 2014 projektillaan Fading. Vuonna 2015 Fading ilmestyi kirjana saksalaisen Kehrer Verlag -kustantamon julkaisemana.

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

13.1.–12.3.2017
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy