Aki-Pekka Sinikoski:

Finnish Teens

Aki-Pekka Sinikoski, Finnish Teens.

Aki-Pekka Sinikoski:

Finnish Teens

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

14.9.–16.10.2011
Teoskuvia
Valokuvaaja Aki-Pekka Sinikosken (s.1978) Finnish Teens -näyttely täyttää museon Projekti-tilan lattiasta kattoon, otsikkonsa mukaisesti, suomalaisilla teineillä. Tilan seiniltä katsovat internetin kuvavirran kasvatit, jotka ovat kameran edessä omana itsenään, poseeraamatta, mutta katsoen suoraan silmiin. Kuvat ovat kaunistelemattomia mutta lempeitä.

Sinikoski on etsinyt teini-ikäisiä, jotka ovat itsenäistymisen kynnyksellä.

"Useimmat kuvaamistani nuorista asuvat vielä vanhempien luona, mutta samaan aikaan heidän oma identiteettinsä rakentuu kovaa vauhtia ja lapsuudenkodin arvomaailman kanssa voi tulla koviakin konflikteja. Kuvat asettuvat murroskohtaan, jossa nuoren siivet eivät vielä kanna, vaikka palo maailmaan on jo kova. " 

Nuoret on kuvattu kotonaan tai muussa arkiympäristössä, mutta Sinikosken käyttämä kirkas valo tuo kuviin mainosmaista hohtoa. "Kuvat ikään kuin näyttävät kiiltokuvamaisen maailman jonka arki on kuitenkin lyönyt rikki."  Valokuvaaja itse ajattelee kuviaan dokumentteina tai novelleina, joiden tarinat limittyvät toisiinsa. ”Novellikokoelma kertoo elämästä, jota ei enää tunne omakseen. Se on kertomus odotuksesta; siitä että löytäisi itsensä uudelleen.”

Sinikoski on tunnettu monipuolisena henkilökuvaajana. Hän on myös toiminut Helsinki Biennale -näyttelyiden järjestäjänä ja kuraattorina vuodesta 2006.

Näyttelyyn liittyvä kuvaportfolio on julkaistu PhotoRAW -lehden numerossa 15/2011.

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

14.9.–16.10.2011
Teoskuvia