Alec Soth
Gathered Leaves

Valokuvataiteilija, Magnum-kuvaaja, Instagrammaaja, omakustantaja – yhdysvaltalainen Alec Soth (s. 1969) on yksi 2010-luvun puhutuimmista valokuvaajista. Gathered Leaves esittelee Sothin tuotannon keskeiset teossarjat, jotka nostivat valokuvaajan maailmanmaineeseen.

Suomen valokuvataiteen museon syksyn päänäyttelynä nähdään yhdysvaltalaisen valokuvaajan Alec Sothin yksityisnäyttely Gathered Leaves, joka esittelee vuosina 2004–2014 kuvatut teossarjat Sleeping by the MississippiNiagaraBroken Manual ja Songbook.

Soth on visuaalinen tarinankertoja, jonka valokuvat avaavat eteemme runollisia tutkielmia pikkukaupungeissa, lähiöissä, erämaissa ja kansallismaisemissa kohdatuista ihmisistä.

Alec Soth asettuu amerikkalaista sielunmaisemaa ja yhteiskuntaa tallentaneiden kuvaajien pitkään traditioon. 

Sothin tuotantoa nähdään nyt Pohjoismaissa ensimmäistä kertaa näin laajasti. Gathered Leaves -kokonaisuus on tätä ennen ollut esillä Lontoon Science Museumin Media Spacessa sekä Bradfordin National Media Museumissa. Kulttimainetta niittänyt näyttely on maailmalla nousemassa aikamme klassikoksi.

 

 

Näyttely on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.

 

Avoimet yleisöopastukset
Suomenkielinen yleisöopastus sunnuntaisin kello 13. Museon pääsymaksu.

Keskusteluopas
Keskusteluopas paikalla näyttelyissä sunnuntaisin yleisöopastuksen jälkeen klo 14-15.

Tilattavat opastukset
Museon oppaat ovat valokuvan ja visuaalisen kulttuurin asiantuntijoita, jotka mielellään suunnittelevat opastusten sisällön ja luonteen ryhmien toiveiden mukaiseksi. Ystävä- ja työporukat, koulut, oppilaitokset: tervetuloa tutustumaan Alec Sothin näyttelyyn oppaan johdolla!

Tilaa opastus

 

Yleisötapahtumia:

Koe Alec Soth suomalaiskuvaajien opastamana!

Valokuvaajat Jaakko Kahilaniemi ja Ida Pimenoff kertovat suhteestaan Alec Sothin valokuviin ke 12.10. klo 18–19.

Valokuvaajat Perttu Saksa ja Kaarle Hurtig kertovat suhteestaan Alec Sothin valokuviin ke 16.11. klo 18–19.

Kuvaajien kierroksille museon pääsymaksu (8/5/0 euroa, Museokortilla ilmainen).

 

Alec Soth (s. 1969) on Yhdysvaltojen Minneapolisissa syntynyt ja asuva valokuvaaja. Hän on julkaissut yli 25 teosta, joista tunnetuimmat ovat Sleeping by the Mississippi(2004), NIAGARA (2006), Broken Manual (2010) ja Songbook (2015). Sothilla on ollut yli 50 yksityisnäyttelyä, mm. Jeu de Paumessa Pariisissa (2008), Minnesotan Walker Centerissä (2010) sekä Lontoon Media Spacessa (2015). Soth on saanut useita stipendejä ja palkintoja, mm. Guggenheim Fellowship (2013). Sothilla on vuonna 2008 perustettu multimediayritys Little Brown Mushroom, joka keskittyy visuaaliseen tarinankerrontaan. Soth on kansainvälisen Magnum Photos -kuvatoimiston jäsen. Sothia edustavat galleristit Sean Kelly (New York), Weinstein Gallery (Minneapolis) ja Fraenkel Gallery (San Francisco).

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy