Kuva: Matias Toivonen, 2011

Hiljaisuus rikkoutuu II

Miltä kaupunki näyttää asunnottoman näkökulmasta? Missä voi levätä, syödä tai käydä pesulla? Kun perustarpeet on hoidettu, mihin muuhun jaksaa kiinnittää huomiota? Entä miltä tuntuu muuttaa kadulta omaan kotiin? Liisa Söderlundin ja hänen koostamansa työryhmän näyttelyssä siitä voi saada aavistuksen seitsemän omakohtaisen kuvasarjan välityksellä.

Näyttelyn kuvaajat ovat itse asunnottomuuden kokeneita. Valokuvan keinoin he ovat käsitelleet elämäänsä – mitä asunnottomuus heille merkitsee ja mitä muutos asunnottomasta kodin haltijaksi. Kokonaisuus kertoo näiden ihmisten elämästä, selviytymisistä, hetkistä joiden vuoksi elämällä on merkitys.

”Hiljaisuus rikkoutuu II”-näyttely jatkaa 2010 Kiasmassa esillä ollutta Hiljaisuus rikkoutuu -näyttelyä, joka toteutettiin Vailla vakinaista asuntoa ry:n toimesta. Näyttelyn kuvaajat ovat Risto Haverinen, Esa Palenius, Meile Pentikäinen, Sergei Sadejeff, Niko Suomalainen, Esko Tiihonen ja Matias Toivonen.

Näyttelyn ja sitä edeltäneen projektin toteutuksesta ja ohjauksesta vastaa valokuvaaja, taidepedagogi Liisa Söderlund, TaM. Näyttely on osa Söderlundin väitöstutkimusta Aalto-yliopiston Taideteolliseen korkeakouluun.

Hanketta tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Otto A. Malmin lahjoitusrahasto, Oy Nikon Ab, Clas Ohlson, Vailla vakinaista asuntoa ry. ja Toimiva taide ry.

 

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila, 1. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, Helsinki

14.10.–13.11.2011
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy