Kuva: Rami Lappalainen

Itä–länsi-battle

Miten tasa-arvoiselta Helsinki näyttää? Miten näkyy se, että Kuusisaaressa ja Lehtisaaressa tienataan kahdeksan kertaa niin paljon kuin Kivikossa? Onko Pitkäsilta edelleen kaupunkilaisia erottava muuri? Photo Do:n työpajassa kuvattiin helsinkiläistä nykytodellisuutta.

Länsi-Helsingissä kuvanneeseen joukkueeseen kuuluivat valokuvaajat Julius Koivistoinen, Alli Ikonen, Peter Forsgård, Miikka Pirinen, Touko Hujanen, Hanna Anttila ja Rami Lappalainen.

Joukkueen johtaja Sami Kero kertoo helsinkiläisyydestään: ”Olen 33-vuotias lehtikuvaaja. Alun perin olen kotoisin Kesälahdelta, pikkukylältä Itä-Suomesta, mutta onko mitään kaupunkilaisempaa kuin entinen maalaispoika? Kuten monet junantuomat, hahmotan pääkaupunkiseutua Helsingin keskustan kautta.”

Itä-Helsingissä kuvanneeseen joukkueeseen kuuluivat valokuvaajat Vera Ruokonen, Marko Oikarinen, Markus Sommers, Aleksi Poutanen ja Noora Sandgren.

Joukkueen johtaja Juuso Westerlund kertoo helsinkiläisyydestään: ”Olen umpi-itähelsinkiläinen valokuvaaja, jonka ainoa synti on ollut asua ensimmäiset elinvuotensa Meilahdessa. Rakastan lähiöitä, 70-luvun ostareita, pururatoja, karaokeravintoloita, myllyverkkareita, Tallinnanaukiota, metroa, honottavia teinejä, lenkkisaunaa, tuulipukuja, pussikaljametsiköitä, rähiseviä pultsareita ja Jokereita. Itä-Helsinki on aitoja ihmisiä ja reipasta meininkiä.”

Photo Do ry järjestö on aktiivinen järjestö kaikille valokuvauksesta ja visuaalisesta kulttuurista kiinnostuneille. Toiminnan fokus on dokumentaarisessa valokuvassa. Näyttelyä on tukenut Canon Oy.

Näyttely on osa Helsinki Photography Biennial 2012 -ohjelmistoa. HPB12:n teemana on kaupunki ja urbaani.

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila, 1. kerros

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

24.2.–25.3.2012
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €, 16/6/0 € 1.1.2024 alkaen
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy