MARKUS JOKELA:

JOTAIN ON TAPAHTUNUT

Markus Jokela, Irak, 2003

MARKUS JOKELA:

JOTAIN ON TAPAHTUNUT

Suomen valokuvataiteen museo
Valokuvataiteen museo

Kaapelitehdas,

30.5.–24.8.2008
Teoskuvia
Valokuvaaja Markus Jokelan laji on kuvareportaasit. Reportaasi kertoo tapahtumista ja ilmiöistä monin eri kuvin. Sen yksittäiset kuvat avautuvat ehkä vasta pidemmän tarkastelun jälkeen. Jotain on tapahtunut näyttely esittelee Jokelan kuvareportaaseja vuodesta 1987 alkaen aina tähän päivään asti.

Jotain on tapahtunut näyttelyn kuvat on kuvattu Helsingin Sanomille ja sen kuukausiliitteelle kahden viime vuosikymmenen aikana. Keskeinen osa näyttelyä ovat Jokelan ja toimittaja Ilkka Malmbergin yhdessä tekemät reportaasit suomalaisesta, keskiluokkaisesta arjesta. Nämä Suomi-reportaasit kertovat suomalaisten lomanviettotavoista, tavallisista perhelauantaista, pitsasta Suomen uutena kansallisruokana tai huoltoasemista, jotka huoltavat ihmistä, mutta eivät autoa.

Suomikuvaston lisäksi näyttelyssä on Jokelan reportaaseja maailman tapahtumista kuten Irakin sodan alusta, tsunamin vaikutuksista Sri Lankassa, Darfurin pakolaisten elämästä Tshadissa, elämästä Pietarin lähiöissä ja eri puolilla Yhdysvaltoja. "Kuvareportaasi on huono väline kertomaan maailman monimutkaisia faktoja, mutta se voi tuottaa elämyksiä, jotka säilyvät", Jokela sanoo.

Suomen valokuvataiteen museo
Valokuvataiteen museo

Kaapelitehdas,

30.5.–24.8.2008
Teoskuvia