Markus Jokela, Irak, 2003

MARKUS JOKELA
JOTAIN ON TAPAHTUNUT

Valokuvaaja Markus Jokelan laji on kuvareportaasit. Reportaasi kertoo tapahtumista ja ilmiöistä monin eri kuvin. Sen yksittäiset kuvat avautuvat ehkä vasta pidemmän tarkastelun jälkeen. Jotain on tapahtunut näyttely esittelee Jokelan kuvareportaaseja vuodesta 1987 alkaen aina tähän päivään asti.

Jotain on tapahtunut näyttelyn kuvat on kuvattu Helsingin Sanomille ja sen kuukausiliitteelle kahden viime vuosikymmenen aikana. Keskeinen osa näyttelyä ovat Jokelan ja toimittaja Ilkka Malmbergin yhdessä tekemät reportaasit suomalaisesta, keskiluokkaisesta arjesta. Nämä Suomi-reportaasit kertovat suomalaisten lomanviettotavoista, tavallisista perhelauantaista, pitsasta Suomen uutena kansallisruokana tai huoltoasemista, jotka huoltavat ihmistä, mutta eivät autoa.

Suomikuvaston lisäksi näyttelyssä on Jokelan reportaaseja maailman tapahtumista kuten Irakin sodan alusta, tsunamin vaikutuksista Sri Lankassa, Darfurin pakolaisten elämästä Tshadissa, elämästä Pietarin lähiöissä ja eri puolilla Yhdysvaltoja. "Kuvareportaasi on huono väline kertomaan maailman monimutkaisia faktoja, mutta se voi tuottaa elämyksiä, jotka säilyvät", Jokela sanoo.

Suomen valokuvataiteen museo
1. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-rappu, Helsinki

30.5.–24.8.2008
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy