Coyote Park: Divinely Protected, 2022

Roza Ahmad, Coyote Park, Iida Valmé
Kehosi muuttaa kaiken

Näyttelyssä Kehosi muuttaa kaiken on esillä kolmen taiteilijan, Roza Ahmadin, Coyote Parkin ja Iida Valmén teoksia, jotka kertovat jaetun vastarinnan iloista, sekä trans- ja queeridentieettien suhteesta valokuvaan. Teokset tarkastelevat tarinankerronnan roolia trans- ja queerelämää mahdollistavana voimavarana.  

Toisen elämän näkeminen valokuvien kautta voi auttaa ihmistä löytämään itsensä. Erityisesti marginalisoidussa asemassa eläville tällainen voi olla käänteentekevää. Kuvien ja tarinoiden kautta voimme nähdä, että kaltaisiamme on olemassa, ja on aina ollut. Parhaimmillaan ne mahdollistavat ymmärryksen siitä, että monenlaiset kehot ja identiteetit voivat olla rakastettuja, hyvinvoivia ja juhlittuja. 

Tänä päivänä kulttuurissa tapahtuneet muutokset ja sosiaalisen median alustat ovat mahdollistaneet marginalisoitujen kokemusten jakamisen maailmanlaajuisesti. Tämän myötä meillä on pääsy tarinoihin, jotka kertovat muustakin kuin trans- ja queerelämään liittyvistä vaikeuksista. Kuvat ja tarinat lisäävät ymmärrystä elämän monipuolisuudesta ja mahdollisuuksista. 

Ahmadin, Parkin ja Valmén teokset kertovat siitä kauneudesta, rakkaudesta ja hyvinvoinnista, mitä trans-ja queeryhteisöt pitävät sisällään. Tällaisten yhteisöjen järkkymätön olemassaolo luo itsessään radikaaleja muutoksia niitä tukahduttaviin rakenteisiin. 

Näyttelyn on kuratoinut Suomen valokuvataiteen museon kuraattori Orlan Ohtonen

  
Näyttely avaa museon uuden galleriatilan, jonka ohjelmaa kuratoidaan syksystä 2023 lähtien avoimen haun kautta. Vuosina 2023-24 näyttelyohjelma käsittelee teemaa Kapinoiva keho.

Suomen valokuvataiteen museo
0. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, Helsinki

22.4.–3.9.2023

Tapahtumat
Perjantaina 21.4.2023 klo 20-0.30 Kaapelimuseoilla nähdään ELEMENTS MINI BALL x Night at the Museum- tapahtuma.
Tapahtumat
Kehosi muuttaa Kaiken -näyttelyn taiteilijat kertovat teoksistaan taiteilijatapaamisessa Valokuvataiteen museolla sunnuntaina 23.4.2023 klo 14-15.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy