ELEMENTS MINI BALL x Night at the Museum

Kuva: Roza Ahmad

Perjantaina 21.4.2023 klo 20-0.30 Kaapelimuseoilla nähdään ELEMENTS MINI BALL x Night at the Museum- tapahtuma.  ELEMENTS on taiteilija Roza Ahmadin, aka Mother Coco Ninjan tuottama sarja Ballroom-tapahtumia Helsingissä. Tapahtuma tuotetaan yhteistyössä Suomen valokuvataiteen museon, Teatterimuseon ja Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa. Liput tapahtumaan maksavat 15e (lisätietoja alla). 

Ahmadin valokuvia eurooppalaisesta Ballroom-kulttuurista on nähtävissä Valokuvataiteen museon uuden galleriatilan avaavassa Kehosi muuttaa kaiken -näyttelyssä. Ahmadin lisäksi näyttelyssä on esillä teoksia Coyote Parkilta ja Iida Valmélta. Näyttely aukeaa samana iltana tapahtuman kanssa. 

Ballroom-tapahtumat ovat osa LGTBQIA+ yhteisöjen alakulttuuria. Tapahtumissa osallistujat kilpailevat keskenään erilaisilla tanssi-, muoti- ja dragesityksillä. Tapahtumat muodostuvat kategorioista, joiden myötä kilpailijat ottavat haltuun, muokkaavat ja käyttävät uudelleen länsimaisen kulttuurin visuaalisia symboleita, liittyen muun muassa feminiinisyyden, maskuliinisuuden, poseerauksen ja tyylin konsepteihin. Ballroom on myös voguen, kilpailuille olennaisen tanssityylin, syntypaikka. Ballroom-tapahtumat ovat alunperin lähtöisin New Yorkista QBIPOC-ihmisten (Queer Black Indigenous People of Colour) toimesta, ja niiden juurien kunnioitus on tärkeä osa kulttuuria ympäri maailman. 

Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun käyt Ballissa, perehdythän sen juuriin ja kunnioitat tilan tarkoitusperää turvallisena tilana LGTBQIA+ yhteisöille. 

Kaapelimuseot noudattavat turvallisemman tilan periaatteita. Emme hyväksy Kaapelimuseon tiloissa häirintää eikä syrjintää. Kunnioitamme toistemme erilaisuutta ja pyrimme olemaan tekemättä oletuksia. Jakamaton ihmisarvo kuuluu kaikille. Kaapelimuseot ovat paikka, jossa saa epäröidä ja kysyä. Voimme ja saamme olla toistemme kanssa kunnioittavasti eri mieltä. Epäasialliseen käytökseen puututaan aina eikä sitä hyväksytä. Tapahtumassa on paikalla useampi turvallisemman tilan toteutumisesta vastaava henkilö. 

Kehosi muuttaa kaiken nähtävissä Valokuvataiteen museon galleriatilassa Kaapelimuseoiden 0-kerroksessa. https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/nayttelyt/kehosi-muuttaa-kaiken  

Ball-esitykset nähdään Teatterimuseon tiloissa 2-kerroksessa. 

Baari on auki Hotelli- ja ravintolamuseoiden tiloissa 3-kerroksessa. 

ELEMENTS MINI BALL x Night at the Museum Facebookissa  

Liput myynnissä Eventbritessa.

Teatterimuseo

Hotelli- ja ravintolamuseo 

Noudatamme kaikissa tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita

Katso saavutettavuus tiedot täältä.

Suomen valokuvataiteen museo
1. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, Helsinki

21.–22.4.2023
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy