Lotta Sulin:

Lottaland

Lotta Sulin

Lotta Sulin:

Lottaland

Valokuvataiteen museo, Kuvakulma

13.9.2019–5.1.2020
Tuoreen kokoelmakuvaajan, 16-vuotiaan Lotta Sulinin muotokuvat pääsevät esille syyskuussa museon Kuvakulma-tilassa.

”Kuvissani minulle on tärkeää tuoda esille visio, joka on sisälläni. Saamani vaikutteet ja esimerkiksi ympärilläni olevat asiat asettuvat päässäni paikoilleen kuin palapelissä. Haluan antaa kuvattavilleni voimauttavan tunteen uskoa ja uskaltaa eläytyä siihen rooliin ja mielikuvitusmaailmaan, mitä olemme kuvaustilanteessa luomassa”, kuvailee Sulin työskentelyään. Sulin rakentaa kuvansa alusta asti itse aina kuvamaailman ideoinnista, mallien asujen suunnittelusta ja ompelusta mallien ohjaamiseen.

Sulin julkaisee kuvia omalla Instragram-tilillään nimellä @Lottabylotta. Sulinin kuvia on julkaistu myös Korean Voguen verkkosivuilla Helsinki Fashion Weekiä käsittelevän artikkelin yhteydessä sekä Yhteishyvä-lehdessä.

Kuvakulma-tila esittelee yleisölle Suomen valokuvataiteen museon kokoelmia. Museo haluaa sekä näyttää että tallentaa valokuvauksen nykykulttuuria, joka on pääosin digitaalista ja kuvataan verkkoon. Syksyllä 2018 museo etsi Insta_Suomi -hankkeeseensa kiinnostavia Instagram-kuvaajia yleisön ehdotusten pohjalta. Myös Sulinin kuvat löytyivät yleisövihjeen avulla. Valokuvataiteen museon kokoelmaintendentti Anni Wallenius kertoo, että Sulin valikoitui mukaan hankkeeseen, koska hän edusti nuorta instakäyttäjää, jolle Instagram oli ensisijainen alusta. Sulin valittiin mukaan myös siitä syystä, että hän suhtautui kuvaamiseen kunnianhimoisesti. Valokuvataiteen museon kokoelmissa on yhteensä 39 Lotta Sulinin kuvaa.

Valokuvataiteen museo, Kuvakulma

13.9.2019–5.1.2020

Hankkeet

Collecting Social Photo

Pohjoismaisessa hankkeessa tutkitaan sosiaalisen median kuvakulttuureita ja parhaita tapoja tallentaa niitä museoiden tai kuva-arkistojen kokoelmiin. Suomen valokuvataiteen museon lisäksi mukana ovat Aalborgin kaupunginarkisto, Nordiska museet ja Tukholman lääninmuseo.