ERÍNÇ SEYMEN:

Man Jam

ERÍNÇ SEYMEN:

Man Jam

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

18.10.–9.12.2007
Taiteilija ja aktivisti Erinc Seymen tutkii töissään nationalismin ilmiöitä ja vaikutuksia. Hän kyseenalaistaa etenkin kotimaansa Turkin vahvaa sotilaallista ja kansallista hallintoa sekä sen vaikutuksia yksittäisten ihmisten elämään.

Man Jam -näyttely on monimedia-installaatio, missä Seymen valtaa tilan kokonaisuudessaan videon ja seinämaalausten keinoin. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Helsinki Artist in Residence Programme HIAP:in kanssa.

Videoteos Take # 1 kyseenalaistaa poliittista ilmastoa ottamalla kantaa Irakin sodan panttivankien alistamiseen ja nöyryytykseen. Lisäksi teos kritisoi kuvaajan valtaa ja vastuuta toisen ihmisen asettamisesta passiiviseksi kuvauskohteeksi. Toinen näyttelyn videoteoksista on kuvattu yhdessä Rhizome metalliyhtyeen kanssa. Yhtye tulkitsee Turkin itsenäisyyden 10. vuosijuhlan marssin, kansallisen nuorille suunnatun hymnin. Seymenin teokset ovat kriittisiä ja paikkasidonnaisia prosesseja. Hän tutkii nationalismin ja sen ilmiöiden vaikutuksia identiteettien rakentumiseen ja sosiaaliseen ympäristöön; hän keskittyy kansallis-identiteettien ja homoseksuaalisuuden tarkasteluun. Hänen voimakkaat teoksensa toimivat keskustelunavauksina globaalisti.

 

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

18.10.–9.12.2007