Nykyvalokuvataiteen kaninkoloja

7.1.2011 

Uusi vuosi 2011 alkaa suomalaisen valokuvataiteen piirissä voimalla. Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 näyttely- ja tapahtumakeskus Logomossa aukeaa 16.1. Liisa ihmemaassa -näyttely, jonka laista ei meillä ole ennen nähty.

 

Kolmen kuraattorin ja 31 kotimaisen ja ulkomaisen taiteilijan yhteistyöllä on syntynyt kokonaisuus, joka johdattelee katsojan monenlaisiin kaninkoloihin – aivan kuten Liisan käy Lewis Carrollin kirjassa Liisan seikkailut ihmemaassa (1865). Mikään ei ehkä ole ihan sitä, miltä aluksi vaikuttaa… 

VR:n vanha konepaja tarjoaa mittavat puitteet tälle suurkatselmukselle. Ja mittava on myös se työn määrä, joka tarvitaan tämänlaatuisen näyttelyn luomisessa. Luvassa on mielikuvittelua ja arjen ihmeitä. Näyttely elää ja muuntuu pitkin matkaa, sitä ovat muokkaamassa niin internetin kuvavirrat kuin katsojien itse ottamat valokuvat. Oheiset kuvat antavat pieniä viitteitä tulevasta.

Näyttelyyn liittyvä loistokas, 180-sivun näyttelyluettelo tarjoaa moni-ilmeisen rautaisannoksen nykyvalokuvataidetta. Yli 160 teoskuvan ja kuraattoreiden teema-artikkeleiden kautta avautuu tuoreita näkökulmia. Vai tiedätkö jo, mitä on fantasiafeminismi? Näyttelykäynnillä korvaamaton kumppani on kaikenikäisille tarkoitettu puuhakirja Reittiopas – ethän eksy?. Ja jos näyttelyvieras uupuu kierroksellaan, aina voi käväistä ottamassa nokkaunet. Nekin ovat tarjolla tämän yhtä aikaa hauskan ja vakavan näyttelyn kaninkoloissa!

Teksti: Kati Lintonen, tutkija

Kuvat: Anna-Kaisa Rastenberger, intendentti

www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/liisa-ihmemaassa

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy