Jakob Kolding :

NOUSUHUMALA JATKUU!

Jakob Kolding, Stor

Jakob Kolding :

NOUSUHUMALA JATKUU!

Suomen valokuvataiteen museo
Valokuvataiteen museo

Kaapelitehdas,

7.–18.11.2001
Jakob Koldingin monitahoiset kollaasit käsittelevät kysymyksiä kaupunkisuunnittelusta, lähiöistä sekä arkisesta elämästä näissä urbaaneissa tiloissa. Keskeiseksi nousevat myös nuoriso- ja populaarikulttuurin ilmiöt. Kolding rakentaa kollaasinsa monista yksityiskohdista, joiden alkuperä on esim. sarjakuvissa, musiikissa, arkkitehtuurissa ja kuvataiteessa.

Kuinka identiteetit muodostuvat erilaisissa urbaaneissa tiloissa? Koldingin mukaan vastausta ei tule etsiä ainoastaan kaikkein ilmeisimmistä asioista kuten arkkitehtuurista tai ihmisistä vaan myös laajemmista tekijöistä kuten esim. taloudesta, politiikasta ja ideologioista.

Jakob Kolding tuo teoksissaan sosiologisia ja poliittisia kysymyksiä taiteen kontekstiin. Eräs tärkeä kysymys on ajatus ideaalisesta kaupungista. Millaisia ovat modernististen toiveiden seuraukset? Ketkä määrittelevät täydellisen kaupungin? Kuka voi osallistua määrittelyn prosessiin? Ketkä jäävät ulkopuolelle?

Mitkä ovat kaupunkisuunnittelun ja arkkitehtuurin todelliset seuraukset? Millaisia ajatuksia löytyy niiden taustalta? Kuinka asukkaat kokevat ne? Ja kuinka tämä kaikki liittyy edellä manittuihin kysymyksiin politiikasta ja ideologioista?

Suomen valokuvataiteen museo
Valokuvataiteen museo

Kaapelitehdas,

7.–18.11.2001