Photofuss: Yöpyvä aurinko, aamun kuu

Kuva: Nova Lindahl: Fluidum, 2022

Photofuss: Yöpyvä aurinko, aamun kuu

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-rappu, Helsinki

1.7.–28.8.2022

Photofussin näyttely pohtii arkisen elämän eri kääntöpuolia sekä kokemuksia pimeydestä ja valosta.   

Näyttelyä työstettiin tiiviisti yhdessä. Puhuimme ihmisen, luonnon ja digitaalisen maailman välisistä vaikutuksista, vapaudesta, vastakkaisuuksista sekä mielen monenlaisista tuntemuksista.     

Näyttelyssä ovat mukana ryhmän jäsenet: Oona Aleksia, Lotta Böhm, Iines Lahti, Nova Lindahl, Maija Lindström, Sohvi Manninen, Emilia Mäenpää, Joona Möttö, Oona Pohjolainen, Luukas Pollari, Emilia Sumi, Elle Sumelius, Rita Topaloglou, Matias Uusinoka, sekä ryhmän koordinaattori Milja Laakso. Näyttelyapuna myös jäsen Tuukka Jaromaa.    

Erityiskiitos tuesta ja inspiraatiosta Sergei Pavlov, Helen Korpak ja Suomen Pimiötaiteilijat ry.    

Photofuss on Suomen valokuvataiteen museon nuortenryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea ja toteuttaa valokuvakulttuurin ilmiöitä kollektiivisen työskentelyn kautta. Ryhmän toiminta pohjaa kokeellisuuteen ja tutkimiseen, ja sitä ohjaavat ryhmän sisäiset ideat ja mielenkiinnon kohteet. Photofuss suunnittelee ja tuottaa omat näyttelynsä. Ryhmä muodostetaan aina vuodeksi kerrallaan, ja siihen on joka syksy avoin haku.  

Näyttelykokonaisuus on toteutettu yhteistyössä Suomen valokuvataiteen museon kanssa. Kaikki kuvat ja tekstit on tuottanut Photofuss-ryhmä.  

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-rappu, Helsinki

1.7.–28.8.2022