Kuva: Nova Lindahl: Fluidum, 2022

Photofuss: Yöpyvä aurinko, aamun kuu

Photofussin näyttely pohtii arkisen elämän eri kääntöpuolia sekä kokemuksia pimeydestä ja valosta.   

Näyttelyä työstettiin tiiviisti yhdessä. Puhuimme ihmisen, luonnon ja digitaalisen maailman välisistä vaikutuksista, vapaudesta, vastakkaisuuksista sekä mielen monenlaisista tuntemuksista.     

Näyttelyssä ovat mukana ryhmän jäsenet: Oona Aleksia, Lotta Böhm, Iines Lahti, Nova Lindahl, Maija Lindström, Sohvi Manninen, Emilia Mäenpää, Joona Möttö, Oona Pohjolainen, Luukas Pollari, Emilia Sumi, Elle Sumelius, Rita Topaloglou, Matias Uusinoka, sekä ryhmän koordinaattori Milja Laakso. Näyttelyapuna myös jäsen Tuukka Jaromaa.    

Erityiskiitos tuesta ja inspiraatiosta Sergei Pavlov, Helen Korpak ja Suomen Pimiötaiteilijat ry.    

Photofuss on Suomen valokuvataiteen museon nuortenryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea ja toteuttaa valokuvakulttuurin ilmiöitä kollektiivisen työskentelyn kautta. Ryhmän toiminta pohjaa kokeellisuuteen ja tutkimiseen, ja sitä ohjaavat ryhmän sisäiset ideat ja mielenkiinnon kohteet. Photofuss suunnittelee ja tuottaa omat näyttelynsä. Ryhmä muodostetaan aina vuodeksi kerrallaan, ja siihen on joka syksy avoin haku.  

Näyttelykokonaisuus on toteutettu yhteistyössä Suomen valokuvataiteen museon kanssa. Kaikki kuvat ja tekstit on tuottanut Photofuss-ryhmä.  

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila, 1. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, Helsinki

1.7.–28.8.2022

Muualla verkossa

Tule ja koe
Täältä löydät lisätietoa käytännön asioista, jotka mahdollistavat sujuvan vierailun Suomen valokuvataiteen museon Kaapelitehtaan näyttelytiloissa.
Tule ja koe
Oletko 18–30-vuotias ja kiinnostunut valokuvasta, visuaalisesta kulttuurista ja yhdessä tekemisestä? Tule mukaan Valokuvataiteen museon nuortenryhmä Photofussiin.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy