Kuva: Sahraa

Glow-työpajat
Tarinoita tulevaisuudesta

Minkälaisesta tulevaisuudesta lapset ja nuoret haaveilevat, ja mitä ympäristö heille merkitsee? Tarinoita tulevaisuudesta näyttelyn teokset kertovat lasten ja nuorten painavaa viestiä siitä, että maapallosta on pidettävä hyvää huolta. Tekijät toivovat muun muassa ilmastonmuutoksen torjuntaa, luonnosta huolehtimista, rauhaa sekä sitä, että paratiisilinnuilla on koti tulevaisuudessa. 
 
Näyttelyn valokuvat, musiikkivideot ja digitarinat ovat syntyneet Lasten ja nuorten säätiön Glow-työpajoissa, joissa lapset ja nuoret käsittelivät kestävää tulevaisuutta taiteen ja tulevaisuuskasvatuksen keinoin. Työpajojen tavoitteena oli taiteen tekemisen avulla vahvistaa osallistujien kykyä kuvitella erilaisia tulevaisuuskuvia ja halua toimia kestävän tulevaisuuden puolesta. 
 
Näyttelyssä on mukana teokset seuraavilta Glow-toimintaan osallistuneilta ryhmiltä: Helsingissä Päiväkoti Vironniemen viskari-ryhmä, Snellmanin ala-asteen koulun 4B-luokka, Vesalan peruskoulun luokat 8A ja 8DEF sekä Lahdessa Kiipulan ammattiopiston TELMA-ryhmän opiskelijat. Toiminta on toteutettu yhteistyössä Valokuvataiteen museon, taidekeskus Annantalon sekä Lasten ja nuorten säätiön kanssa. 
 
Työpajojen toteutukseen osallistuivat sanataidepedagogi Hanna Yli-Tepsa, taidekeskus Annantalon taidepedagogit Marjut Maristo ja Sari Tupamäki sekä Valokuvataiteen museon taidepedagogi Valtteri Heinonen.  Lisäksi toiminnassa ovat olleet mukana Susanna Metsälä taidekeskus Annantalolta, Erja Salo Valokuvataiteen museolta sekä Mari-Anne Arpiainen ja Eetu Vienonen Lasten ja nuorten säätiöstä.

 

glow logo     lasten ja nuorten säätiö logo      helsinki logo     svm logo

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila, 1. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, Helsinki

18.4.–26.5.2024
Teoskuvia

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy