Jari Silomäki:

Tunteiden maantiede

Kuva: Jari Silomäki, sarjasta Tunteiden maantiede, 2009–2020.

Jari Silomäki:

Tunteiden maantiede

Suomen valokuvataiteen museo
Suuri näyttelytila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

25.9.2020–6.1.2021
Teoskuvia

Jari Silomäen (s. 1975) Tunteiden maantiede tallentaa 2000-luvun tapahtumia: kehittyvien maiden nopeaa vaurastumista ja eriarvoistumista, internetin servereiden pyörittämää yhteistä kotimaata, oman henkilöhistorian julkista esittämistä ja intimiteettisuojaa sekä eurooppalaisen poliittisen populismin vaikutusta yksilön elämään.

Silomäen työskentelyn keskipisteenä on jo kahden vuosikymmenen ajan ollut yksilön sijoittuminen oman aikansa yhteiskunnalliseen kertomukseen. Hienovaraisten ja yksityisten tarinoiden avulla hän näyttää meille suuria maailmanpoliittisia tapahtumia. Ilmaisukeinona on tarinallinen dokumenttivalokuva, jossa esiin nousee tekstin ja kuvien liitto.

Silomäen teoskokonaisuudet syntyvät vuosien seuraamisen, tutkimisen, rakentamisen ja kuvaamisen kautta. Hän ammentaa tarinoita omasta elämästään, kohtaamiensa ihmisten elämästä sekä tarttuu tuntemattomien tarinoihin, joita etsii esimerkiksi Internetistä. Yksi näyttelyn teossarja, Otteita sääpäiväkirjastani, on aloitettu jo 2000-luvun alussa ja täydentyy edelleen. Tunteiden maantiede on taiteilijan tähän asti laajin soolonäyttely, jonka teoksista suurin osa nähdään nyt ensimmäistä kertaa.

 

   

Suomen valokuvataiteen museo
Suuri näyttelytila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

25.9.2020–6.1.2021
Teoskuvia

Tule ja koe

Näkökulmia Näyttelyyn: Jari Silomäki, Tunteiden maantiede

Tunteiden maantiede -näyttelyyn liittyvä harjoitemateriaali tarjoaa erilaisia toiminnallisia näkökulmia näyttelykokemuksen tueksi. Kuvaamiseen, kirjoittamiseen ja keskusteluun kannustavissa harjoitteissa sivutaan muun muassa. metodikuvaamista, vaurauden esittämistä valokuvissa sekä valokuvan ja empatian suhdetta.

Muualla verkossa

Ihmeellisiä valokuvia luokkanoususta

Valokuvataiteen museon näyttelyamanuenssi Reetta Haarajoki kirjoittaa Jari Silomäen Ihmisrakas Kalpana – Luokkanousuni tarina -teoskokonaisuudesta Koneen säätiön Rohkeus -blogissa.

 

Osoite
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
10/5/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kämp Galleria
Pohjoisesplanadi 33 / Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Aukioloajat
ma–su klo 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy