Kuva: Antti Ahonen

Tuntematon prosessi – Kansallisteatterin Tuntemattoman sotilaan dokumentointi

Valokuvaaja Antti Ahonen seurasi Kansallisteatterin Tuntemattoman sotilaan näytelmän työryhmän työskentelyä keväästä 2007 alkaen. Suomen valokuvataiteen museossa avautuva näyttely tuo näkyväksi sen pitkän kokonaisvaltaisen työprosessin, josta esityksissä näemme vain pienen osan.

"Tuntemattoman sotilaan prosessikuvaus oli ensimmäinen projektini teatterin saralla, erityyppisiä esityksiä olen tosin kuvannut jo kymmenkunta vuotta."

Kristian Smedsin Tuntematon sotilas on monella tapaa hyvin erikoislaatuinen näytelmä. Tämä Valokuvataiteen museon näyttely esittelee projektin etenemistä harjoitushuoneesta Sipoon metsien ja Helsingin kaupunkitilan kautta Kansallisteatterin suurelle näyttämölle. Esillä on kuvia niin dramaturgisista huippukohdista, kuin lepotauoista ja kulissien takaakin.

Näyttely antaa mahdollisuuden esityksen nähneille ja näkemättömille mahdollisuuden syventää kuvaansa teoksen synnystä ja luoda yleiskuva kohunäytelmän synnystä. Olennaista projektille on se, että se tuo uudenlaisen näkökulman teatterinteon näkymättömiin prosesseihin sekä esitystaiteen dokumentoimiseen ja esittämiseen.

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila, 1. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, Helsinki

14.2.–16.3.2008
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy