Ristipaineessa :

Valokuva- ja videotaidetta Pekingistä

RongRong & inri. In the Great Wall, China 2000 No. 2, 2000.

Ristipaineessa :

Valokuva- ja videotaidetta Pekingistä

Valokuvataiteen museo

23.11.2001–10.2.2002
Teoskuvia
Suomen valokuvataiteen museo on yhdessä Oulun taidemuseon kanssa tuottanut laajan kiinalaista valokuva- ja videotaidetta esittelevän näyttelyn. Ristipaineessa -näyttelyssä pohditaan kiinalaisen tradition, historian ja nykyisyyden suhdetta toisiinsa. Näyttelyn taiteilijat käsittelevät lempeän kriittisesti ja toisinaan itseironisesti maansa menneisyyttä ja nykyisyyttä, kulttuuria ja identiteettejä.

Kiinalaista yhteiskunkuntaa ja nykytaidetta voi parhaiten kuvailla sanalla muutos. Kiinalainen nykykulttuuri on mm. markkinatalouden ja länsimaisten arvojen haastama. Myös taiteessa käsitellään näitä muutoksen teemoja ja pohditaan omaa paikkaa muutosten keskellä.

Näyttelyn taiteilijat:
Li Yongbin, Hong Lei, Zheng Guogu, Cui Xiuwen, Hong Hao, Zhuang Hui, Wang Jingsong, Wang Qingsong, Xiaojun Wu, Zhao Bandi, Rong Rong, He An, Zhang Dali, Chen Lingyang ja Zhao Shao Ruo.

Suurin osa näyttelyn taiteilijoista esitellään nyt ensimmäisen kerran Pohjoismaissa. Näyttelyyn liittyy julkaisu, joka esittelee näyttelyn taitelijat kuvin ja artikkelein.

 

Valokuvataiteen museo

23.11.2001–10.2.2002
Teoskuvia