Charles-Henry Bédué, sarjasta / från serien / from the series Virtuous Circle

Charles-Henry Bédué
Virtuous Circle

Charles-Henry Béduén kuvasarja tutkii valokuvataideteoksen elämää, kiertoa ja sen luomia yhteyksiä. Mitä tapahtuu, kun valokuva siirtyy taiteilijalta ostajalle? Millaisen roolin kuva saa uuden omistajansa elämässä ja arjessa?

Virtuous Circle -näyttely pyrkii avaamaan taiteilijan ja tämän mesenaatin syvää suhdetta taiteellisen prosessin kautta. Näyttely etsii myös vastauksia kysymyksiin: Mitä kuvien myynti taloudellisen puolen lisäksi merkitsee? Miksi ja millaisissa ympäristöissä kuvia tulisi esittää?

Bédué kuvasi ja koosti valokuvasarjan The Cult of the Self vuosina 2010–2015. Sarjan kuvat valikoituivat harkiten vastaamaan toinen toisilleen synnyttäen uusia yhteyksiä sekä tarinoita. Sarjan avulla taiteilija etsi avointa visiotaan maailmasta ja syvensi itsetuntemustaan. Kuvista syntyi myös kirjasuunnitelma. Ennen kirjasuunnitelman kokoamista kuvat kiersivät netissä vapaassa käytössä nostattaen spontaania keskustelua. Kuvia myös nähtiin kilpailuissa ja festivaaleilla.

Taiteilija huomasi pian, että kuvien elämä ei lopu valmiiseen kirjasuunnitelmaan, sillä kuvien vahvuus on niiden kyvyssä luoda yhteyksiä asioiden ja ihmisten välille. Näitä yhteyksiä voi kanavoida välittämällä kuvia erilaisille foorumeille.

Sinetöidäkseen kuvaajan, kuvan ja sen ostajan välisen liiton, Bédué kuvasi jokaisen The Cult of the Self -sarjasta ostetun kuvan uudessa ympäristössään. Valokuva täytti lopulta yhden tehtävänsä uuden omistajansa henkilökohtaisissa tiloissa. Suurien, intiimejä tiloja esittävien kuvatulosteiden rinnalle Bédué on asettanut sarjan muita kuvia. Installaatiossa kuvat jatkuvasti luovat uusia kuvia ja tulkintoja.

Virtuous Circle koostuu kuin kuvista kuvien sisällä, korostaen liittoa taiteilijan, teoksen ostajan ja näyttelyn katsojan välillä. Näyttely pyrkii esittämään kuvien avulla syntyvän moneen suuntaan etenevän dialogin.

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

4.11.2016–8.1.2017
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy