Tim Barber, 2016: Sarjasta New Notes

YYY

"Jos XXX viittaa seksuaalisuuteen ja ZZZ merkkaa välikuolemaa, on väliin jäävän YYY:n tarkoitettava naapurinsakin kattavaa elämää", Katri Naukkarinen kuvailee.

YYY on kokeellinen valokuvataidelehti, joka tutkii lavastamattoman valokuvan mahdollisuuksia taiteena. Lehti antaa kerrallaan kolmelle valokuvaajalle puheenvuoron valokuvallisessa keskustelussa. Keskustelun lopullisessa muodossa yhdistyvät itsenäinen zine ja näyttelykokonaisuus.

Suomen valokuvataiteen museossa esillä olevan kokonaisuuden (YYY 2) kuvaajat ovat Katri Naukkarinen, Suguru Ryuzaki sekä Tim Barber.

 

YYY-projektia vetää valokuvataiteilija Katri Naukkarinen (s. 1984), helsinkiläinen valokuvataiteilija. Hän valmistui Aalto yliopiston valokuvataiteen maisteriohjelmasta vuonna 2015. Viime aikoina hänen töitään on ollut esillä yksityisnäyttelyissä Galleria Hippolytessä ja B-Galleriassa sekä ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Naukkarinen tutkii teostensa kautta lavastamatonta valokuvaa taiteena. Hänen työskentelymetodinsa perustuu jatkuvaan vaistonvaraiseen kuvaamiseen. Spontaanista kuvaamisesta muodostuneista kuva-arkistoistaan hän työstää usein symbolisesti ja psykologisesti ladattuja näyttelyitä ja julkaisuja. 

 

Tim Barber (s. 1979) on newyorkilainen valokuvaaja ja kuraattori. Barber on työskennellyt kuvapäätoimittajana Vice Magazinessa ja perustanut verkossa toimivan kuva-arkiston tinyvices.com sekä indie-kustantamo TV Booksin. Hän oli myös ensimmäisten New York Photo -festivaalien toinen kuraattori. Barberin valokuvat eivät seuraa ennalta määrättyjä teemoja tai projekteja. Sen sijaan hän kuvaa elämää ympärillään; ohikiitäviä nuoruuden, kapinan ja kauneuden hetkiä.

 

Suguru Ryuzaki (s. 1983) on japanilainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Tokiossa. Jätettyään opintonsa kesken Musashinon taideyliopistossa hän alkoi tehdä omakustannelehtiä, pitää yksityisnäyttelyitä ja työstää itsenäisiä taideprojekteja. Vuonna 2013 hän perusti valokuvaajakollegansa Yukihito Konon kanssa STAY ALONE -taidejulkaisun. Ryuzakille valokuva toimii aikakapselin tavoin; se sisältää viestejä katsojille, jotka näkevät sen joskus tulevaisuudessa. Kuvien ottaminen on hänen mukaansa kuin kirjeiden kirjoittamista, jotka tavoittavat tuntemattoman vastaanottajansa ajan ja paikan ylitse.

 

Kuva: Katri Naukkarinen

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

2.9.–30.10.2016
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy