Valokuva ja valta -teemaopastus

Eadweard Muybridge: Animal locomotion, Plate 393, 1880-luku. Suomen valokuvataiteen museon kokoelmat.

Sinunkin taskussasi on juuri nyt todennäköisesti pieni kamera. Kun kuvaat, tulet kuvatuksi tai jaat ja tulkitset kuvia, olet osa valokuvan vallan verkostoja.  

Valokuvat ovat mullistaneet tiedettä, taidetta, viestintää ja sosiaalisia suhteitamme. Niitä käytetään niin propagandan kuin vastarinnankin välineenä. Ikoniset valokuvat ovat luoneet tähtiä ja myyneet ideologioita, tuotteita ja elämäntapoja. Maailmamme on täynnä kuvia, joista suurin osa tuotetaan käytettäväksi ja jaettavaksi internetissä.  

Valokuva ja valta -opastuksella lähestytään museon pysyvää Etsin-näyttelyä keskustellen ja toiminnallisesti valtaan liittyvien kysymyksien näkökulmasta. Opastus on suunnattu eri ikäisille koululaisille yli 10-vuotiaista toisen asteen opiskelijoihin ja opastuksen rytmi ja sisällöt räätälöidään ikäryhmälle sopivaksi. Opastus soveltuu hyvin osaksi äidinkielen, kuvataiteen, historian, yhteiskuntaopin tai filosofian opetusta.

Ryhmäkoko: max 25
Kesto: 45-60min.
Kieli: suomi, englanti
Hinta: 60€ arkisin, 80€ la-su ja pyhäpäivät. Opastuksen tilannut opettaja on tervetullut tutustumaan ennakkoon näyttelyihin ilmaiseksi.

Varaa Valokuva ja valta -teemaopastus täältä.


Lisätiedot: booking@fmp.fi

Varaukset viimeistään viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Voit varauslomakkeella esittää toiveita työpajan käytännön järjestelyistä.

Työpaja maksetaan heti varauksen yhteydessä tai laskulla. Laskutuslisä on 10 euroa. Mahdolliset sisäänpääsymaksut maksetaan saavuttaessa museon lipunmyyntiin. Lisätietoa sisäänpääsymaksuista löydät täältä.

Varaukset voi peruuttaa tai niitä voi muuttaa kuluitta 7 vuorokautta ennen varattua aikaa. Peruuttamattomista työpajoista veloitetaan työpajan hinnan suuruinen peruutusmaksu. Ilmaisryhmien osalta peruuttamattomista työpajoista veloitetaan vastaavan maksullisen tuotteen hinta.

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy