Vuoden valokuvataidekirja 2018 on Filippo Zambonin The Komi Diary

Vuoden valokuvataidekirja 2018 -palkinto myönnettiin Filippo Zambonin kirjalle The Komi Diary. Kuva: Venla Laksola/Suomen valokuvataiteen museo.

12.10.2018

Valokuvataiteilijoiden liitto ry ja Suomen valokuvataiteen museo ovat antaneet Vuoden valokuvataidekirja 2018 -palkinnon Filippo Zambonin kirjalle The Komi Diary. Kirjan tekijälle myönnettävän palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Palkinnosta päätti valokuvaaja J.H. Engström, jonka tuotantoa esitellään parhaillaan Suomen valokuvataiteen museossa. Engström kuvailee kirjaa: ”Kirjassaan Komi Diary Filippo Zambon katsoo asioita yhtä aikaa sekä sisältä että ulkoa. Valokuvaaja näkee asiat sekä sydämellään että järjellään – ennen kaikkea kuitenkin sydämellään.”

Palkinnon saaja julkistettiin keskiviikkona 10.10 Suomen valokuvataiteen museolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Komi Diary on valokuvaajan päiväkirjanomainen kuvatarina Pohjois-Venäjältä. Valokuvaaja on seurannut Komin tasavallan pääkaupungin Syktyvkarin ja sen asukkaiden arkea koostaen kaikesta kokemastaan soljuvan omaäänisen, lukijaa näpeissään pitävän kertomuksen. Visuaalisesti harkittu kirja sisältää valokuvien lisäksi värikynien ja siveltimen jälkeä, mikä luo kirjaan elävän kollaasimaisen vaikutelman.

Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon päämääränä on kannustaa korkeatasoisten valokuvataidekirjojen tekemiseen sekä herättää yleistä kiinnostusta valokuvataidekirjoja kohtaan. Palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa asuvalle valokuvataiteilijalle välillä 1.8.2017–31.7.2018 ilmestyneestä valokuvataidekirjasta. Palkinto nostaa esiin kirjaa valokuvataiteen muotona, ja sen tavoitteena on aktivoida mediaa esittelemään ja arvioimaan valokuvataidekirjoja itsenäisinä taideteoksina.

www.photobookaward.fi

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy