Kulturens fadderbarn

Nya kulturaktörer inleder sin verksamhet som faddrar för dem som föds år 2022. Finlands fotografiska museum startar som fadder!

Helsingfors stads avgiftsfria kulturtjänst för barnfamiljer, Kulturens fadderbarn, har blivit mycket populär bland familjerna i Helsingfors. I Kulturens fadderbarn deltar redan nästan 5 700 barnfamiljer. Antalet familjer med barn födda år 2021 är drygt 2400 och antalet familjer med barn födda år 2020 är nästan 3300.

Som faddrar för barn som föds år 2022 startar Dansens hus, Cirko – Centrumet för nycirkus och Dansteater Hurjaruuth som verkar i Kabelfabriken och Söderviks kulturcentrum samt museihelheten Kaapelimuseot som omfattar Teatermuseet, Finlands fotografiska museum och Hotell- och restaurangmuseet. Fadderbarnen med sina familjer får tillbringa minnesvärda stunder med dans, cirkus, teater- och fotografikonst samt matkultur. 

”Den respons vi har fått från familjer för Kulturens fadderbarn har varit gripande och visar att gemensamma, lugna och varmhjärtade stunder med kultur har varit väldigt betydelsefulla för familjerna”, säger Mari Männistö, Helsingfors kulturdirektör. 

Kulturfaddrarna för barn som är födda år 2021 är Helsingfors Stadsteater, Finlands nationalteater, Dockteatern Sampo, teatern Teatteri ILMI Ö., SvenskaTeatern och Q-teatern. Faddern för barn som är födda 2020 är Helsingfors stadsorkester. 

Om barnet bor i Helsingfors och är fött 2020 eller senare, kan du anmäla hen som Kulturens fadderbarn på adressen https://kummilapset.hel.fi/sv/home  
 

Kulturens fadderbarn är en avgiftsfri kulturtjänst för barnfamiljer i Helsingfors. Alla barn i Helsingfors som är födda år 2020 eller senare har en egen kulturaktör som fadder. Barnet får årligen inbjudan till åtminstone två kulturevenemang som är skräddarsydda enligt fadderbarnens utvecklingsfas. Evenemangen är avgiftsfria och stöder hela familjens välbefinnande. Kulturfaddern bestäms enligt barnets födelseår och fadderskapet fortsätter tills barnet börjar skolan. Tjänsten Kulturens fadderbarn förvaltas av Helsingfors stads kultur- och fritidssektor och stöds av Jane och Aatos Erkkos stiftelse.

   

 

Adress
Kämp Galleria
Mikaelsgatan 1, 00100 Helsingfors
Se på kartan Kämp Galleria
Öppettider
må–fre 11–20, lö–sön 11–18
Biljetter
16/6/0 €
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.
Adress
Kabelfabriken
Kabelplatsen 3, 00180 Helsingfors
Se på kartan Kabelfabriken
Öppettider
ti–sö 11–18, ons 11–20
Biljetter
12/6/0 €, 16/6/0 € från 1.1.2024
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.