Kulttuurin kummilapset

Suomen valokuvataiteen museo on kulttuurikummi!

Kevään 2024 Valoisa muisto -pajoista lisätietoa täällä.

 

Mitä on Kulttuurin kummilapset -toiminta?

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat ovat ilmaisia ja ne tukevat lapsen kehitysvaihetta ja perheen hyvinvointia. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun

Kummilapsitoiminnan tavoitteena on kaupunkilaisten kulttuurisen yhdenvertaisuuden edistäminen. Samalla toiminta lisää Helsingissä toimivien taide- ja kulttuurilaitosten saavutettavuutta.

Lapset saavat kutsun Kulttuurin kummilapseksi neuvolasta. Heidät voi ilmoittaa mukaan toimintaan kummilapset.hel.fi -verkkosivustolla.

Vuonna 2022 syntyneiden lasten Kulttuurin kummilapset -toiminnan teemana on tanssi, sirkus, valokuvataide ja ruokakulttuuri. Kummiorganisaatioina toimivat Suomen valokuvataiteen museo, Tanssin talo, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Teatterimuseo, Tanssiteatteri Hurjaruuth sekä Hotelli- ja ravintolamuseo.

 
Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö. 

Info
Kutsumme jälleen kaikki vuonna 2022 syntyneet helsinkiläiset taaperot ja heidän läheisensä Valoisa muisto -pajaan!
Info
Suomen valokuvataiteen museo toimii kulttuurikummina vuonna 2022 syntyneille helsinkiläisille vauvoille. Kummitoiminta käynnistyy toukokuussa "Valoisa muisto" -työpajalla Kaapelitehtaan museossamme.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy