Sökaren

Fotografi finns överallt.

Den 27 januari får Finlands fotografiska museum sin första permanenta utställning någonsin när utställningen Sökaren öppnar i museets nya lokaler i Kabelfabrikens källare. I samband med utställningen öppnas också ett mörkrum som används som kurslokal.

Vet du hur fotografier manipulerades före Photoshop? Hur många bilder tas varje dag? Vad är fossiliserat ljus? Vad visar det första fotografiet som togs i Finland? Vilket var världens första fotografi som laddades upp på Internet? Och vad har drönarfotografer, instagrammare och kamerasamlare gemensamt?

Sökaren är en mångsidig och omfattande utställning om fotografi och fotografer. Sökaren erbjuder möjligheten att upptäcka nya idéer och insikter från fotografi och lovar att överraska varje besökare på något sätt.

Fotografiets användning, betydelse och materiella grund fortsätter att förändras, vilket drivs av digital fotografering och delning på nätet. Även om Sökaren är en permanent utställning kommer innehållet att uppdateras i framtiden vid behov. Utställningen och verkstadens mörkrum kommer att möjliggöra en mer mångsidig erfarenhet av fotografi och fotografering. Museet vill vara en pålitlig och tankeväckande partner för sin publik och hjälpa den att uppfatta en föränderlig värld fylld av bilder.

Sökaren uppmanar oss att reflektera över vårt eget förhållande till fotografi och varför och hur fotografier får oss att känna och agera. Den bjuder in oss att uppleva vad fotografi kan vara.

 

Tradeka logo    Finnfoto logo          Ifolor logo
 

Finlands Fotografiska Museum
0. våningen

Kabelfabriken, Kabelplatsen 3, Helsingfors

27.1.2023
Bilder

Besök
Här hittar du information om praktiska saker som möjliggör ett smidigt besök i utställningslokalerna på Finlands fotografiska museum på Kabelfabriken.
Info
Fotografiska museet är en plats för lärande, där man får tveka och fråga.
På nätet

Kuinka filmi kehitetään tai valokuvia vedostetaan pimiössä? Mikä on kemigrammi? Miten syntyvät syvänsiniset syanotypiat? Tule kurssille nauttimaan pimiön taiasta. Syksyn 2023 kurssit tulevat myyntiin syyskuun aikana.
 

Adress
Kämp Galleria
Mikaelsgatan 1, 00100 Helsingfors
Se på kartan Kämp Galleria
Öppettider
må–fre 11–20, lö–sön 11–18
Biljetter
16/6/0 €
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.
Adress
Kabelfabriken
Kabelplatsen 3, 00180 Helsingfors
Se på kartan Kabelfabriken
Öppettider
ti–sö 11–18, ons 11–20
Biljetter
12/6/0 €, 16/6/0 € från 1.1.2024
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.