Kurssin aikana opeteltiin ruoanlaittoa ja tutustuttiin ruokakuvauksen saloihin. Osa kurssin nuorista osallistujista oli turvapaikanhakijoita.
Kurssi oli osa viidentoista suomalaisen museon Turvapaikkana museo -hanketta, jossa museot tarjosivat vapaa-ajan toimintaa Suomeen saapuville nuorille turvapaikanhakijoille.
Mikä?: Ruoka- ja valokuvauskurssi sekä näyttely
Milloin?: Elo-syyskuu 2016
Osallistujat: 15–20-vuotiaat nuoret, joista osa oli Suomeen saapuneita turvapaikanhakijoita. Osallistujia oli yhteensä 13.
Työryhmä: Ruokatoimittaja- ja valokuvaaja Mari Moilanen, kotitalousopettaja Hanna Salminen ja kuvataidepedagogi Maija Ihanainen
Projektin lopputyö: Kokaten ja kuvaten: Nuorten ruokakuvia -näyttely kurssin aikana otetuista ruokakuvista, Prosessi-tila, Suomen valokuvataiteen museo, 12.10.–11.12.2016.
Yhteistyökumppani: Hotelli- ja ravintolamuseo, Vapaa taidekoulu, Kaapelitehdas, Ravintola Hima & Sali sekä Uudenmaan Martat. Projekti oli osa Opetus- ja kulttuuriviraston tukemaa Turvapaikkana museo -hanketta.
Lisätiedot: yleisötyövastaava Erja Salo
Katso myös Satokautta kuvaten, vuoden 2018 Turvapaikkana museo -hanke