Uusi arki

Kari ja Tuija Modin kuvia Kauppakeskus Columbuksen rullaportaiden lasikaiteessa. Kuva: Kastehelmi Korpijaakko

 


UUSI ARKI / DET NYA VANLIGA / THE NEW ORDINARY
Valokuvanäyttely kauppakeskus Columbuksessa

5.12.2020–31.1.2021

 


Mitä on hyvä elämä silloin kun uusi ja tuntematon muuttaa tutun toiseksi?

 

Keväällä 2020 meille kaikille koitti uusi arki. Vuosaarelaiset lähtivät Vuosaari 21 -yhteisötaidehankkeen työpajoissa rohkeasti tallettamaan tekstein ja valokuvin muutosta ja sen herättämiä tunnelmia. Erikoinen vuosi on saanut asukkaat havainnoimaan ja pohtimaan tarkemmin sitä, mikä on aivan lähellä, mikä on tärkeää, mistä arki koostuu, mikä arjessa ilahduttaa ja hämmentää. 

Yhteisen projektin aikana on huomattu valokuvien voima toimia etäällä olevien ihmisten välisenä yhdistävänä siltana; kohtaamisia kuvien äärellä on pidetty yllä muuttuneista tilanteista huolimatta ja arjen pienten asioiden jakamisen merkitys on tullut esille yhtenä arkea kannattelevana asiana. Toisaalta lähiluonnon poluilla on kuljettu uuden arjen myötä kenties tavallista ahkerammin ja siellä kohdattuja maisemia arvostaen. 

Työpajoissa syntyneen materiaalin pohjalta koottu Uusi arki -näyttely levittäytyy joulukuussa 2020 kauppakeskus Columbuksen tiloihin. Columbus on kaikille tasavertaisesti saavutettava näyttelypaikka ja kuvat voi kohdata vaikka kauppareissulla. Esillä on valokuvia Vuosaaren Kotikaupunkipoluilta, kuvaajien tärkeiltä paikoilta sekä arjen pienistä hetkistä.
 

Näyttelyn valokuvaajat: Juhani Greinert, Kari Mod, Tuija Mod, Matti Pöhö, Arja Sääksmäki, sekä Anna-Maija, Hannu, Leo, Mikko, Raija, Sarita ja Tarja.

Työskentelyä ohjaamassa: valokuvataiteilijat Kastehelmi Korpijaakko, Noora Sandgren & Liisa Söderlund sekä tuottaja Julia Hovi & teatteripedagogi Malla Riionheimo.

 

 

Facebook: Vuosaari 21 / https://www.facebook.com/events/1794702770682742
Instagram: @vuosaari21
Lisää Kotikaupunkipoluista: https://vuosaari.fi/kotikaupunkipolut/

UUSI ARKI / DET NYA VANLIGA / THE NEW ORDINARY
Kauppakeskus Columbus
Vuotie 45, 00980 Vuosaari, Helsinki
Avoinna ma-la 7-22, su 9-22
www.columbus.fi

 

Vuosaaren Kotikaupunkipoluilta otetut kuvat mutkittelevat lattiatarroina Columbuksen pääkäytävän halki. Kuva: Kastehelmi Korpijaakko Uusi arki -kuvakollaasi kauppakeskus Columbuksen merenpuoleisella sisäänkäynnillä. Kuva: Kastehelmi Korpijaakko

 

 

Info
Vuosaari 21 kokoaa vuosaarelaisten valokuvia, joiden kautta Vuosaaressa tapahtuva muutos tulee näkyväksi. Kuvat syntyvät alueen asukkaista koostuvan ryhmän kanssa, heidän kokemuksiaan heijastaen, yhteisöllisessä projektissa, jonka lähestymistapa pohjautuu dokumentaariseen valokuvaukseen ja…
Info
Vuosaari 21 -hankkeessa on vuoden 2019 ja kevään 2020 aikana vierailtu erilaisissa vuosaarelaisissa kodeissa keskustelemassa elämästä albumikuvien ja kodin esineiden äärellä. Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila keskeytti Kotialbumi -projektin työskentelyn ja sulki monet projektiin osallistuneista neljän seinän sisään. Toukokuussa 2020 päätimme jatkaa työskentelyä virtuaalisesti videoyhteydellä ja mukaan lähti asukkaita viidestä eri kodista.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy