Menneet klubit: K1-kesäklubi

K1-kesäklubilla pohditaan ihmisen ja muiden lajien välistä suhdetta  monitaiteisen Murskautuminen-esityksen sekä keskustelun kautta.   

Murskautuminen on maan uumenista paljastuva purskahdus. Ikiaikainen kivi pirstoutuu kappaleiksi. Jatkuva kasvu ei pysähdy. Muistot puretaan kuin pommit. Kintereillä huohottaa raunioitumisen pelko. Pinnan alla muhii hellittämätön villiintyminen.  

Murskautuminen on tekstiä, videota ja ääntä yhdistelevä esitys luontosuhteeseen liittyvistä ristiriidoista, peloista, arkisista havainnoista ja havahtumisesta.  Murskautuminen on tutkimusretki luontoon, joka elää ja hengittää kaikkialla ympärillämme. Esityksen teksti pohjautuu kirjailija Katri Naukarin esikoisromaaniin Yhden puun tuho. Esityksen äänimaisemasta, musiikista ja videosta vastaa Janne Myllymäki.  
 

Esityksen jälkeen K1-klubilla keskustellaan Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon Pohjoistuulen metsä -näyttelyyn liittyen ihmisen luontosuhteesta sekä  taiteen erilaisista keinoista purkaa ja lähestyä ihmisen ja toisten lajien välistä suhdetta.  Klubilla pohditaan muun muassa, miten esteettiset ihanteet ja ympäristön määrittely talouden näkökulmasta vaikuttavat käsityksiimme muista lajeista, ja miten eri taiteenlajien keinoin voidaan nostaa esiin ihmisen ja muiden lajien valtasuhteisiin liittyviä ongelmia.   
Keskustelijoina ovat taiteilijat Ritva Kovalainen, Katri Naukari ja Janne Myllymäki. Moderaattorina ja kanssakeskustelijana toimii Valokuvataiteen museon museolehtori ja valokuvataiteilija Kastehelmi Korpijaakko.   

  

Ohjelma:  

klo 19.30-20.00 Murskautuminen -esitys  
klo 20.15-21.30 keskustelu  

 

Klubille on museon pääsymaksu 12/6 €/ Museokortti   
(alle 18-vuotiaille vapaa pääsy)  

Museon lipunmyynti päättyy klubin alkaessa klo 19.30 - mikäli haluat vierailla näyttelyssä, paikalle kannattaa saapua ennen klubin alkua.

  

Ritva Kovalainen on kemiönsaarelainen valokuvataiteilija, joka on tehnyt useita kirjoja, lyhytelokuvia ja näyttelyitä teemanaan erityisesti ihmisen suhde luontoon.  

Katri Naukari on Helsingissä asuva kirjailija, taiteilija ja tuottaja. Hänen ympäristöahdistusta ja ihmislajin itsetuhoisuutta käsittelevä esikoisromaaninsa Yhden puun tuho ilmestyi toukokuussa 2021 ja voitti samana vuonna Kalevi Jäntin palkinnon.  

Janne Myllymäki on helsinkiläinen muusikko ja valokuvaaja. Myllymäen valokuvissa toistuvia teemoja ovat erilaiset poikkeamat, virheet ja muutos. Hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Tampere Photo Festivalilla ja useissa ryhmänäyttelyissä Helsingissä.  

Kastehelmi Korpijaakko on helsinkiläinen valokuvataiteilija, joka lähestyy teoksissaan maailmasuhteen eettisiä reunaehtoja sekä vallan ja vallasta luopumisen teemoja. Korpijaakko työskentelee myös Valokuvataiteen museon yleisötyön parissa museolehtorina.  

 

Kuva: Janne Myllymäki

K1
Kämp Galleria

Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki

16.6.2022 klo 19:30–21:30
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy