Varhainen digikuva talteen! Lahjoita digikuva museolle

Kuva Anni Savolainen / Suomen valokuvataiteen museo

Museo kerää varhaista digitaalista valokuvaa. Lahjoita ennen vuotta 2005 ottamasi valokuva Taskualbumi-verkkoalustalla museon kokoelmaan. Kaiva siis varhaiset digikuvasi kännykästä, cd:ltä, kovalevyltä tai pilvestä, ja auta tallentamaan katoavaa valokuvahistoriaa! 

Taskualbumi on pohjoismaisen Collecting Social Photo  -yhteistyöhankkeen pohjalta syntynyt verkkoalusta, jonka kautta käyttäjät voivat helposti lahjoittaa digitaalisia valokuvia Valokuvataiteen museon kokoelmiin.  

Suomen valokuvataiteen museo tallentaa kokoelmiinsa kaikenlaista valokuvaa, mutta siirtymä filmikaudesta digiaikaan on jäänyt pimentoon, etenkin valokuvauksen harrastajien osalta. Auta paikkaamaan tämä tyhjiö lahjoittamalla digikameralla tai kännykällä ottamasi kuva. Sisältö ja tiedostokoko voivat olla mitä vain, ja myös eri tavoin muokatut kuvat ovat tervetulleita! 

Tallennamme enimmillään 10 kuvaa jokaiselta lahjoittajalta. Pyydämme, että palvelun toimivuuden takaamiseksi et lataisi alustalle tätä suurempia kuvamääriä.

Keruu on käynnissä Taskualbumi-verkkoalustalla 9.10.2023 alkaen. Osallistu verkossa:  https://taskualbumi.connecttocollect.org  Kuva on vapaa –keruu on myös yhä avoinna! 

Sovelluksesta löydät tarkemmat ohjeet ja käyttöehdot.   

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €, 16/6/0 € 1.1.2024 alkaen
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy