Muotokuva & Tulevaisuus


 
 

"Mistä haluaisit keskustella, jos keskustelun teemana olisi muistelun sijaan tulevaisuus? Minkä näkökulman tulevaisuuteen koet tärkeäksi?

Nyt - kun mielessäsi on sinulle tärkeä tulevaisuuteen liittyvä teema ja äskeiset keskustelumme - lähde hakemaan kehollisesti, miten asettuisit kuvaan niin, että se kertoisi jotakin pääteemastasi."
 


Alkuvuodesta 2020 Vuosaari 21 työskenteli Kotialbumi-projektin osallistujien kanssa teemalla TULEVAISUUS. Työskentelyn päämääränä oli keskustella tulevaisuudesta kodin asukkaiden valitsemasta näkökulmasta käsin ja työstää yhdessä keskustelujen pohjalta muotokuvia, joissa prosessissa esiin nousseet ajatukset tulevat kuvaksi. Lähestyimme muotokuvaprosessia leikkisänä tapahtumana, jossa keho, sen asennot ja ilmeet sekä arkiset esineet voivat saada uusia merkityksiä, sekä asioiden yhteydet tulla näkyväksi. 

Osallistujien keittiöihin ja olohuoneisiin rakennetun kenttästudion keskellä aika pysähtyi hetkeksi. Kuvia rakennettiin keskustellen ja kokeillen.

Syksyllä 2020 muotokuvista heijastuvat tulevaisuuteen liittyvät toiveet, pelot ja odotukset resonoivat uuden maailmantilanteen kanssa. 

Työskentely tulevaisuus-muotokuvien kanssa saa jatkoa keväällä 2021.

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy