Valokuvataiteen museon kummiluokka:

#teinipeili

Valokuvataiteen museon kummiluokka:

#teinipeili

Valokuvataiteen museo, Prosessi-tila

5.3.–24.5.2020
Teoskuvia
Museon mediakasvatuksen kummiluokan näyttely heijastelee valokuvin nuoruuden merkitsevän ajanjakson tuntoja uuden kynnyksellä.

Omakuva on itsensä ilmaisemista. Omakuvassa voi olla mitä vain, sillä se voi olla myös taidetta. Se voi kuvastaa itseä, se voi olla sielun heijastus. Symboliikka on tärkeää. Tunne, joka kuvasta välittyy, on tärkeää.

Selfiet omakuvina merkitsevät ihmisille eri asioita. Toiset eivät ota niitä juuri lainkaan, toiset taas tilanteesta riippumatta jopa satoja päivittäin. Selfiet voivat silloin välittää tunnelmia ja reaktioita asioihin ja tilanteisiin. Omakuvan ei kuitenkaan tarvitse olla kasvokuva. Oikeastaan kuvassa voi olla melkein mitä vain omaa itseä kuvastavaa ja heijastavaa. Myös tausta ja ympäristö ovat usein omakuvan ilmaisussa merkityksellisiä.

Näyttelyssämme halusimme tuoda esiin näkökulmiamme omaan itseemme ja oman itsemme kuvaamiseen.

Tervetuloa!

Terveisin Vuoniityn peruskoulun 9D

 

Näyttelyn valokuvat: Zyrelle Antonio, Joonas Ekman, Beatriz Homik, Nooa Ikkala, Miro Kaukoranta, Tatu Lauren, Otto Liikanen, Ninja Nordberg, Viivi Ojala, Annika Perkiö, Julius Pusa, Miska Rosnell, Aida SeroIina Sivula, Sisu Sonck, Topi Tanskanen, Maksim Tereshchuk, Miika Toikkanen, Ella Toivonen, Jarek Öövel

Yhdessä tekemässä: Heli Sandström (luokanvalvoja), Salla Keskinen (taiteilija ja taidepedagogi / Suomen valokuvataiteen museo), Kastehelmi Korpijaakko (museolehtori / Suomen valokuvataiteen museo), Anna Neva (graafinen suunnittelija)
 

Vuoniityn peruskoulun 9D (Vuosaari, Helsinki) on Valokuvataiteen museon mediakasvatuksen kummiluokka vuosina 2017 - 2020. #teinipeili -näyttelyssä esillä on oppilaiden tuoreita, Vivian Maierin omakuvista inspiroituneita valokuvia sekä poimintoja luokan aiemmista näyttelyistä kummiluokka-vuosien varrelta. Näyttely heijastelee valokuvin nuoruuden merkitsevän ajanjakson tuntoja uuden kynnyksellä.

Kummiluokkatoiminta on museon uudenlainen tapa olla läsnä kouluissa tapahtuvassa mediakasvatuksessa. Toiminnan tavoitteena on kehittää nuorten media- ja kuvanlukutaitoa, tukea oppilaiden elävää suhdetta valokuvakulttuuriin sekä mahdollistaa nuorten oman kuvakulttuurin esiintulo. Toiminta antaa myös mahdollisuuden kehittää yhdessä oppilaiden ja opettajien kanssa uusia museopedagogian ja kouluyhteistyön muotoja. 

Kuva: Zyrelle Antonio
 

Näyttely on esillä museon Prosessi-tilassa, johon on vapaa pääsy.

Huom. Prosessi-tilassa järjestetään museon työpajoja ja kursseja, joten näyttely saattaa olla kiinni museon aukioloaikoina.

Valokuvataiteen museo, Prosessi-tila

5.3.–24.5.2020
Teoskuvia