Valokuvataiteen museon kummiluokka:

#teinipeili

Valokuvataiteen museon kummiluokka:

#teinipeili

5.3.–1.6.2020
Teoskuvia
Näyttely on esillä 14.5. - 1.6.2020 kauppakeskus Columbuksessa Vuosaaressa.

 

Omakuva on itsensä ilmaisemista. Omakuvassa voi olla mitä vain, sillä se voi olla myös taidetta. Se voi kuvastaa itseä, se voi olla sielun heijastus. Symboliikka on tärkeää. Tunne, joka kuvasta välittyy, on tärkeää.

Selfiet omakuvina merkitsevät ihmisille eri asioita. Toiset eivät ota niitä juuri lainkaan, toiset taas tilanteesta riippumatta jopa satoja päivittäin. Selfiet voivat silloin välittää tunnelmia ja reaktioita asioihin ja tilanteisiin. Omakuvan ei kuitenkaan tarvitse olla kasvokuva. Oikeastaan kuvassa voi olla melkein mitä vain omaa itseä kuvastavaa ja heijastavaa. Myös tausta ja ympäristö ovat usein omakuvan ilmaisussa merkityksellisiä.

Näyttelyssämme halusimme tuoda esiin näkökulmiamme omaan itseemme ja oman itsemme kuvaamiseen.

Tervetuloa!

Terveisin Vuoniityn peruskoulun 9D

 

Näyttelyn valokuvat: Zyrelle Antonio, Joonas Ekman, Beatriz Homik, Nooa Ikkala, Miro Kaukoranta, Tatu Lauren, Otto Liikanen, Ninja Nordberg, Viivi Ojala, Annika Perkiö, Julius Pusa, Miska Rosnell, Aida SeroIina Sivula, Sisu Sonck, Topi Tanskanen, Maksim Tereshchuk, Miika Toikkanen, Ella Toivonen, Jarek Öövel

Yhdessä tekemässä: Heli Sandström (luokanvalvoja), Salla Keskinen (taiteilija ja taidepedagogi / Suomen valokuvataiteen museo), Kastehelmi Korpijaakko (museolehtori / Suomen valokuvataiteen museo), Anna Neva (graafinen suunnittelija)
 

Vuoniityn peruskoulun 9D (Vuosaari, Helsinki) on Valokuvataiteen museon mediakasvatuksen kummiluokka vuosina 2017 - 2020. #teinipeili -näyttelyssä esillä on oppilaiden tuoreita, Vivian Maierin omakuvista inspiroituneita valokuvia sekä poimintoja luokan aiemmista näyttelyistä kummiluokka-vuosien varrelta. Näyttely heijastelee valokuvin nuoruuden merkitsevän ajanjakson tuntoja uuden kynnyksellä.

Kummiluokkatoiminta on museon uudenlainen tapa olla läsnä kouluissa tapahtuvassa mediakasvatuksessa. Toiminnan tavoitteena on kehittää nuorten media- ja kuvanlukutaitoa, tukea oppilaiden elävää suhdetta valokuvakulttuuriin sekä mahdollistaa nuorten oman kuvakulttuurin esiintulo. Toiminta antaa myös mahdollisuuden kehittää yhdessä oppilaiden ja opettajien kanssa uusia museopedagogian ja kouluyhteistyön muotoja. 

Lue lisää oppilaiden tunnelmista työskentelyyn, näyttelyprosessiin ja avajaisiin liittyen kummiluokan omasta blogista.

Kuva: Zyrelle Antonio
 

5.3.–1.6.2020
Teoskuvia

”Kaikki lähti vahinkokuvasta Snapchatissä, josta innostuneena ajattelin että no, kokeillaan uudestaan. Lähdin seikkailemaan bussilla pitkin Kontulaa ja ottamaan kuvia sieltä.” -Miika

#teinipeili Prosessi-tilassa 5.3.–24.5.2020!

Kuva: Daniel Niittymäki / Valokuvataiteen museo https://t.co/Nme2g9jsKN

To 5.3.2020 Valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa aukeaa 15–16-vuotiaiden nuorten omakuvista koostuva #teinipeili –näyttely.

Lisää näyttelystä: https://t.co/37Ye1dF0zA

Kuva: Zyrelle Antonio

Skip "More on the subject" liftups

More on the subject

Elämä on... – kuvia nuorten arjesta

Näyttelyt
Ruudullisen pöytäliinan peittämällä pöydällä on kulhossa vaaleanpunaista jogurttia jonka seassa on muroja. Vieressä on lautasella ruisleipä, jonka päällä on juustoa ja kurkkua.
28.3.2018 - 20.5.2018
Arki on toistuvaa, se ei katoa. Usein arki on harmaata ja tylsää. Arki on vain arkea. Se on herätyskellon pirinää, bussiin juoksemista, läksyjä, kavereita, pelaamista... Kaikkea mitä haluat sen olevan. Museon kummiluokan (Vuoniityn peruskoulun 7D) näyttely esittelee arkea nuorten näkökulmasta. Näyttely on esillä museon Prosessi-tilassa, johon on vapaa pääsy.

Helposti syttyvää - nuorten valokuvanäyttely itsetunnosta

Tapahtumat
"Halusimme käsitellä näyttelyssämme itsetuntoa. Valokuvasimme ajatuksia itsetunnosta eri näkökulmista. Joidenkin kuvissa näkyy huonon itsetunnon jäljet, toisissa rauhallisuutta tai voittajafiiliksiä tuottavat kokemukset. Kuvat eivät välttämättä kerro omista tunteistamme, vaan heijastelevat yleisiä kokemuksia." Helposti syttyvää on Valokuvataiteen museon kummiluokan valokuvanäyttely itsetunnosta Vuotalon galleriassa 31.10 - 24.11. 2018.

Mediakasvatus

Tule ja koe
Mediakasvatus on keskeinen osa Valokuvataiteen museon pedagogista työtä. Museo avaa valokuvakulttuuria eri ikäisille yleisölle erilaisten työpajojen, tehtävämateriaalien, hankkeiden ja kummiluokka-toiminnan kautta.