Pelit

 "Mikä kuvista sopii parhaiten kuvatekstiin?".

 

Suomen valokuvataiteen museon tuottama ja lanseeraama mobiilipeli Darkroom Mansion -mobiilipeli perehdyttää lapset ja leikkimieliset pimiötyöskentelyyn. Pelissä eletään filmiaikaa oudon keräilijän kartanossa, jossa lähes 100 valokuvaa käsittävä kokoelma odottaa paljastumistaan. Pelin edetessä tutuksi tulevat valokuvavedostamisen eri vaiheet, pimiössä käytettävät välineet sekä suomalaiset valokuvaajat ja heidän teoksensa. Kaikki pelissä esiintyvät valokuvat kuuluvat Suomen valokuvataiteen museon kokoelmiin.

Arvaa kuva -mobiilipeli on osa Suomen valokuvataiteen museon vuosina 2016-2018 toteutunutta "Tulkintoja ja tietoa – oppimispolkuja avoimiin aineistoihin" -hanketta. Hankkeen tavoitteena on tehdä museon avoimia, vapaasti käytettävissä olevia digitaalisia kuva-aineistoja tutuiksi opettajille ja oppilaille sekä kehittää ja testata käytännössä uusia tapoja käyttää valokuvia ilmiöitä käsittelevässä opetuksessa. Pelissä visaillaan mm. 1950- ja 60-luvun Suomi-kuvien parissa ja opitaan tarkastelemaan, analysoimaan ja tulkitsemaan erilaisia valokuvia.

Info
Suomen valokuvataiteen museon tuottama ja lanseeraama mobiilipeli Darkroom Mansion perehdyttää lapset ja leikkimieliset pimiötyöskentelyyn.
Arvaa kuva
Innostaako valokuvien ajoitus, sisällönkuvailu ja tulkinta? Tarjolla myös aikamatka 1950- ja 60-luvun Suomeen. Tervetuloa pelaamaan Arvaa kuva -peliä!
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy