Arvaa kuva

Kädet pitelevät puhelinta, jolla on auki Arvaa kuva-peli.

Neljä kuvaa vierekkäin. Kaikissa kädet pitelevät joko älypuhelinta tai tablettia, jolla on auki Arvaa kuva-peli.

 

Pelaa peliä täällä!

 

Innostaako valokuvien ajoitus, sisällönkuvailu ja tulkinta? Tarjolla myös aikamatka 1950- ja 60-luvun Suomeen. Tervetuloa pelaamaan Arvaa kuva -peliä!

Arvaa kuva on osa Suomen valokuvataiteen museon vuosina 2016-2018 toteutunutta "Tulkintoja ja tietoa – oppimispolkuja avoimiin aineistoihin" -hanketta. Hankkeen tavoitteena on tehdä museon avoimia, vapaasti käytettävissä olevia digitaalisia kuva-aineistoja tutuiksi opettajille ja oppilaille sekä kehittää ja testata käytännössä uusia tapoja käyttää valokuvia ilmiöitä käsittelevässä opetuksessa. Pelissä visaillaan mm. 1950- ja 60-luvun Suomi-kuvien parissa ja opitaan tarkastelemaan, analysoimaan ja tulkitsemaan erilaisia valokuvia.

Kaikki pelin kuvat on lisensoitu CC0 1.0 -lisenssillä. Se tarkoittaa, että kuvia saa käyttää missä tahansa tarkoituksessa, myös kaupallisesti, mutta henkilötietosuojalain huomioiden. Voit kopioida ja levittää kuvia missä tahansa välineessä ja muodossa muunnella — remiksata ja muokata kuvia sekä luoda niiden pohjalta uusia aineistoja.

Tulkintoja ja tietoa on valtakunnallinen Museoviraston rahoittama innovatiivinen hanke sekä osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Yhteinen perintö -hanketta.

Hankkeen tavoitteena on tehdä museon avoimia, vapaasti käytettävissä olevia digitaalisia kuva-aineistoja tutuiksi opettajille sekä kehittää luovia tapoja työstää kuvia ilmiöitä käsittelevässä opetuksessa. Hanke edustaa uudenlaista museoiden ja opettajien välistä yhteistyötä.
Miten vanhat valokuvat voivat auttaa nuoria historian ilmiöiden ymmärtämisessä? Näyttelyssä esitellään, mitä mahdollisuuksia museon digitaaliset kuva-aineistot ovat antaneet eri-ikäisten ilmiöoppimiseen – esimerkisi työn, lähihistorian ja Suomen sotien käsittelyssä eri luokka-asteiden opetuksessa.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy